Videó

Hajdu Szabolcs: Magyarországon nem tudom kihasználni a képességeimet, kénytelen vagyok máshol próbálkozni

Lázs SándorLázs Sándor

2024. március 30. 15:02

Nemrég került a mozikba Hajdu Szabolcs legújabb filmje, a Kálmán-nap. A Balázs Béla-díjas rendező az RTL-nek adott interjúban elmondta, magyar állami támogatásra már 14 éve nem is pályázott, mert nem akart asszisztálni a jelenlegi szisztéma kiépítéséhez, ami szerinte idővel egyre csak rosszabb lesz. A Kálmán-napot is Svájcból és Amerikából szerzett forássokból, valamint a szlovák filmalap segítségével és közösségi támogatással tudta leforgatni. A kis költségvetésű kamarafilm egy trilógia középső része, ezt a sorozatot még szeretné idén lezárni, utána viszont Magyarországon kívül fog filmet készíteni, mert szerinte itthon nincs lehetősége arra, hogy kihasználja a képességeit. Új projektjén már Olaszországban dolgozik.  

Csináltam már korábban nagyobb filmeket, és megvan az emberben az a művészi hivatástudat, hogy ki akarja használni képességeit. Jelen pillanatban Magyarországon nem tudom ezeket kihasználni, nem tudok nagyobb filmet csinálni az említett financiális okok miatt. Ezért kénytelen vagyok máshol próbálkozni


– mondta az RTL-nek Hajdu Szabolcs, aki már korábban is kifejtette a véleményét a jelenlegi magyar rendszerről, akkor úgy fogalmazott: fölösleges eljátszani a pályázatosdit.

#Videó#hajdu szabolcs#Híradó#Kultúra#film#filmgyártás#magyar film#filmalap#támogatás#szlovák film#kálmán-nap#ma

Címlapról ajánljuk