Videó

„Ezek a végítélet előjelei” – rejtélyes gödör jelent meg egy mogyoróültetvényen

rtl.hurtl.hu

2024. március 21. 9:47

Rejtélyes gödör borzolja a kedélyeket a Bosznia-Hercegovinában található csendes és békés Milici faluban, egy mogyoróültetvényen. A gödör keletkezésének oka és mélysége nem ismert. Mirsan Zulum és fia évek óta műveli a területet, ők fedezték fel 10 napja a rejtélyes lyukat, és azt mondja, ez számára igazi csoda.

„Ha földalatti víz lenne, akkor fel kellene törnie. Ez egy csoda” – mondja Mirsan.

Évek óta különböző gyümölcsöket és zöldségeket termesztenek ezen a területen. A mogyorófa, amely közvetlenül a gödör mellett áll, nem pusztult el. Bár jelenleg görnyedt helyzetben van, megmenekült attól, hogy belezuhanjon a vízzel teli gödörbe.

„Az öntözőrendszer rendben van, nem tört el, ez Isten ajándéka” – tette hozzá Mirsan.

A gödör megjelenése feldobta a mindennapokat, és elég okot adott a környék lakóinak arra, hogy különböző elméleteket alkossanak a gödör keletkezésének okairól.

„Sok háború volt, és valakit ott temettek el.”

„Ez egy figyelmeztetés, ne adj' Isten büntetés.”

„Ezek a végítélet előjelei, mindez, ami történik, háborúk, minden, ezek a lyukak megjelennek, ez nem csoda” – mondták a helyiek.

Egy szarajevói professzor azt mondta, hogy ez nem csoda, hanem egy természetes folyamat és ilyen gödrök akkor keletkeznek, ha az alapkő mészkő, amely vízben oldódódik.

„Ez hosszú idő alatt történik, valami megeszi a mészkövet, és a rajta lévő üledék függőlegesen omlik össze. Ezek a lyukak, azaz gödrök mindenhol jelen vannak, leggyakrabban természetes úton keletkeznek, de mesterségesen is előidézhetők” – mondta Vedran Zubić professzor.

Hogy pontosan hogyan keletkezett Mirsad gödre, úgy tűnik, soha nem fogjuk megtudni, de hamarosan betemetik.

#Videó#mogyoró#ültetvény#lyuk#rejtély#Bosznia-Hercegovina

Címlapról ajánljuk