Videó

„A csend beszél tovább” – 11 éve hunyt el a Bódi László Cipő, a Republic frontembere

rtl.hurtl.hu

2024. március 11. 6:48

Életének 48. évében, 2013. március 11-én hunyt el Cipő, a Republic legendás frontembere. Bódi László már gyerekkora óta zenélt, gimnáziumi együttesét Cipőfűzőnek hívták, innen eredt a beceneve is. Sajnos nem csak a zene szeretete, krónikus szívbetegsége is korán megjelent az életében. 2009-ben egyszer már megműtötték, mégis utána is a legtöbbet koncertező zenekar maradt a Republic. „Szeretem az életemet, élni szeretek. A haláltól is félek kicsikét” – mondta akkor. 2013. február 15-én ismét szívrohama lett. A kórházban mélyaltatásba helyezték, ahonnan már nem ébredt fel többet. 

A legegyszerűbb gondolatokat költőien írta meg, úgy, hogy azt mindenki megértse – mondta Cipőről Nagy Feró, akit lesújtott a zenész halálhíre. A Fókusznak Feró, Erdei Zsolt és D. Nagy Lajos meséltek Cipővel kapcsolatos emlékeikről.


Cipő 2006-ban mesélt a Portréban a zenészéletről, kamaszkora óta tartó állandó hangulatingadozásairól, és arról, hogyan ismerkedett meg már sikeres énekesként a feleségével, aki viszont akkor még azt hitte, hogy a Republic csak egy kis klubzenekar.

#Videó#republic#bódi lászló#cipő#meghalt#ezen a napon

Címlapról ajánljuk