Videó

Videó: vérfagyasztó kocsmai bunyó tört ki egy magyar és egy bosznia-hercegovinai csapat között a Budapest-Bamako-rali záróbuliján

rtl.hurtl.hu

2024. február 14. 12:34

Egy pofonnal kezdődött és egy beszakadt fejjel végződött a magyar és a bosznia-hercegovinai csapat között kialakult tömegverekedés Sierra Leonéban. Úgy tudjuk, hogy miután kiosztották az érmeket a Budapest-Bamako-rali céljában, a záróbuli levezetéseként tört ki a balhé. A helyszínen volt Szabó Gál András műsorvezető és volt kollégánk, Hamberger Dávid is, akik beszámoltak a fenti videóban látható verekedés részleteiről.

Akár Rejtő Jenő is írhatta volna. Az eredményhirdetés és a díjkiosztó lezajlott, majd úgy kezdődött, hogy „a másik visszaütött”. A pofon csattanása után whiskys üveg tört egy magyar versenyző fején a kialakult tömegverekedés hevében. 

A verekedést első sorból nézte végig Szabó Gál András, ismertebb nevén Villám Géza, műsorvezető és a rali Budapest-Bamako-rali szervezője. Azt mondta, annak ellenére, hogy csupán három méter választotta el a tömegverekedéstől, ötlete sincs, mi váltotta ki a konfliktust.

A helyiek elmondták nekem, hogy a polgárháború óta nem láttak ilyen súlyos verekedést

– mondta Szabó Gál András az rtl.hu-nak. „Egyébként sok résztvevő panaszkodott, hogy a futam alatt nem tudtak vadállatot filmezni Afrikában… Most a végére lencsevégre kaphattak néhányat.”

A magyar versenyzőt, akinek széttörték az üveget a koponyáján, a rali orvosai látták el, össze kellett varrni a fejét. A botrányos záróbulin ott volt kollégánk, Hamberger Dávid is, aki ismert is pár embert a verekedők közül.

Dávid szerint a díjkiosztón már mindenki fáradt, ingerlékeny volt, és sokan alaposan a pohár fenekére néztek, hogy megünnepeljék a célba érkezést. Ő úgy tudja, hogy

az egyik magyar versenyző elvesztette az egyensúlyát és nekiütközött a bosznia-hercegovinaiak asztalának, ezért szólalkoztak össze.

Balszerencséjükre mindkét fél nagy csapattal érkezett a versenyre, és ez jó alapnak bizonyult egy bunyóhoz.

„Azért lett tömegverekedés, mert mindenki bement a sajátjait védeni. Csak pár ember verekedett volna, de mivel mindenki próbált közbeavatkozni, ez lett belőle” – mondta Dávid.

Beszélt arról is, hogy az egész verseny alatt rendőrök és katonák őrizték a táborukat, ők azonban nem voltak jelen, amikor kitört a káosz. Már csak akkor érkeztek a helyszínre, mikor a magyarok és a bosznia-hercegovinaiak rendezték nézeteltérésüket.

„Próbáltak előállítani valakiket, de Afrika a lehetőségek kontinense. Itt mindent el lehet intézni pár szép mondattal, így nem lett nagyobb ügy ebből” – mondta Hamberger Dávid.

Szerinte a whiskys üveg, ami a legnagyobb sérülést okozta, nem szándékosan landolt a magyar versenyző fején. Inkább amolyan kóborlövedékként ért célba, mikor egy másik magyar belehajította a tömegbe.

A záróbulitól eltekintve a futam a legnagyobb békében és szeretetben telt. Egyetlen vitás eset sem volt a résztvevők szerint.

#Videó#tömegverekedés#budapest-bamako rally#sérülés#magyar#villám géza#autó#díjátadó#Sport#Bosznia-Hercegovina

Címlapról ajánljuk