Videó

Megdöbbentő felvétel készült a túlélésért küzdő kardszárnyú delfinekről

rtl.hurtl.hu

2024. február 7. 14:49

A sodródó jég csapdájába került kardszárnyú delfinek azóta szerencsésen kiszabadultak.

A sodródó jég csapdájába került, túlélésért küzdő kardszárnyú delfinekről készült drónfelvétel a japán Hokkaidó szigetének partjaitól csaknem egy kilométerre. A bajba került állatok szorosan egymás mellett dugták ki a fejüket a vízből, hogy lélegezhessenek.

Mint a BBC hírében szerepel, a felvételt egy halász készítette, de a tévében is bemutatták, így kiváltotta a közvélemény aggodalmát, az emberek a hatóságok beavatkozását kérték. Egy környezetvédő szervezet még a japán kormányt is felszólította, hogy küldjenek jégtörő hajót a delfinek kiszabadítására.

Szerdán azonban helyi tisztviselők már arról számoltak be, hogy a delfinek elhagyták a helyszínt. Úgy vélik, a jég repedései között biztonságban tudtak távozni.

A kardszárnyú delfinek nem tudnak sokáig víz alatt maradni, néhány percenként fel kell jönniük. A korábbi felvételeken a delfineken sérülések is látszódtak, amelyek menekülési kísérleteik következményei lehetnek.

Tavaly a Híradóban szívderítőbb történetet mutattunk be egy kardszárnyú delfinről: szabadon engedték Lolitát, a legrégebbóta fogságban lévő kardszárnyú delfint, akinek története sokban hasonlít a filmben megismert Willyére. 

#Videó#japán#kardszárnyú delfin#jég

Címlapról ajánljuk