Videó

Benedek Miklós: Olyan akartam lenni, akit megismernek az utcán – és így lett

rtl.hurtl.hu

2024. január 9. 11:56

Már gyerekként féltékeny volt édesapjára, Benedek Tiborra, akit a Vidám Színpad oszlopos tagjaként leszólítottak az utcán, autogramot kértek tőle. Benedek Miklós is erre vágyott – mondta a színész az RTL-nek adott utolsó interjújában 2023 októberében, amikor egy év után először tért vissza a színpadra. Évek óta küzdött a COPD nevű súlyos tüdőbetegséggel, sokat volt kórházban. 

Méltósággal viselt betegség után, életének 78. évében kedden reggel elhunyt Benedek Miklós, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, színházi rendező, érdemes és kiváló művész. A legnagyobb nevettetők között nőtt fel, de életét tragédiák övezték.

A fenti, októberben készült interjúban arról mesélt, hogy ha nem szöveget tanul, sok pihenéssel tölti a mindennapjait. Várakozással telve közölte, hogy önéletrajzi könyvön dolgozik, amit idén tavasszal terveztek megjelentetni. Továbbá úgy fogalmazott: amikor a Nemzet Színészévé választották, megérezhette azt a rengeteg szeretetet, amit fia, Benedek Tibor is kaphatott sportolói sikereiért. „Egy egész utca üvöltötte a nevét” – idézte fel. A 77 évesen elhunyt színészre emlékezünk.

#Videó#Kultúra#benedek miklós#gyász#színész#színház#gálvölgyi jános#ma

Címlapról ajánljuk