Videó

Videón a transznemű „szuperhősök”, akik élhetőbbé varázsolják a környezetet

rtl.hurtl.hu

2023. december 18. 11:07

Bár a muszlim többségű Indonéziában a homoszexualitás nem bűncselekmény, így is nagy bátorság kell ahhoz, hogy valaki vállalja nemi identitását. Ráadásul pár év és komoly jogszabályi szigorítás lép életbe.

Csak „transz szuperhősöknek” nevezik azokat az indonéz transznemű embereket, akik most Jakkarta nyomornegyedében rendeztek rendhagyó divatbemutatót. A „ruhákat” a környéken eldobált műanyag evőeszközökből és palackokból alkották meg, de természetesen a karácsony tematikájára felhúzva.

Bár a homoszexualitás a muszlim többségű Indonéziában nem tilos, társadalmilag továbbra is elfogadhatatlan. Ráadásul jogvédő csoportok attól tartanak, az LMBTQ-közösség tagjainak még nehezebb lesz az életük egy 2026-tól hatályos büntető törvénykönyv-módosításnak köszönhetően. E szerint ugyanis a házastárs, a gyermek vagy a szülő is feljelentést tehet, ha erkölcs elleni bűncselekményt észlel. Ilyen lehet a házasságon kívüli szex vagy akár a sima együttélés is.

A helyiek ennek ellenére barátsággal fogadták a divatbemutatót. Egyikük azt mondta, örül, hogy ezzel is segítenek a szemét újrahasznosításában.

#Videó#indonézia#transznemű#divatbemutató#újrahasznosítás

Címlapról ajánljuk