Videó

83 évesen, végelgyengülésben halt meg Charles Manson, a megtestesült gonosz

rtl.hurtl.hu

2023. november 19. 18:43

Manson már gyerekként is bűnözésből élt. 13 évesen fegyveres rablásért, 17 évesen nemi erőszakért ítélték el. Később is többször börtönbe került.

Charles Manson 1934. november 12-én született. Az 1960-as években Kaliforniába költözött, ahol hippi lányokból szektát alapított. Rajongott a Helter Skelter című Beatles dalért, úgy gondolta, hogy a dal valójában egy faji háborút vízionál, amely a rasszisták és a nem rasszista fehérek között tör majd ki, és amelyben neki hősi szerepe lesz.

Manson maga is írt dalokat és egy véletlen folytán megismerkedett a Beach Boys zenekar dobosával, aki számos zenész barátjának bemutatta. Zenei karrierje nem lett, az egyik lemezkiadó elutasította.

1969. augusztus 9-én három lány az ő utasítására betört a lemezkiadó lakásába, ahol azonban addigra már más, a filmrendező Roman Polanski lakott. Ő épp külföldön volt, amikor a csak Manson-család néven emlegetett szekta tagjai brutális kegyetlenséggel lemészároltak mindenkit a házban, köztük Polanski állapotos feleségét, a modell és színésznő, Sharon Tate-et. Másnap pedig egy vállalkozó házaspárral végeztek. Manson azt gondolta, hogy a gyilkosságokkal feketéket gyanúsítanak majd, de a rendőrök néhány hónappal később eljutottak hozzájuk. Charles Manson természetes halállal halt meg 2017. november 19-én vasárnap este 8 óra 13 perckor.

#Videó#Külföld#charles manson#színes#roman polanski#szekta#gyilkosság#Sharon Tate#sátán#megváltó#halálbüntetés#életfogytig

Címlapról ajánljuk