Videó

A Hópárduc, aki kislányával tanult meg újra járni – 12 éve mutatták be Erőss Zsolt történetét, két évvel később életét vesztette

rtl.hurtl.hu

2023. október 12. 13:42

Tizenkét éve mutatták be a dokumentumfilmet Erőss Zsoltról, aki szinte már mindent legyőzött, de egy ártalmatlannak tűnő túrán megsérül és elveszítette a lábát. A hegymászó akkor megígérte magának, a következő újra ott lesz a csúcson – így is lett, lába elvesztése sem akadályozta a hegymászásban. Erőss Zsolt, máig az egyik legismertebb magyar hegymászó, 2013-ban szenvedett halálos balesetet a Himalája harmadik legmagasabb hegycsúcsának megmászása közben. Tragédiáját egy másik film örökítette meg. 

2013. május 21-e volt a magyar hegymászás fekete napja – miután május 20-án Kiss Péternek és Erőss Zsoltnak sikerült a bravúr, elérték a 8586 méteres hegycsúcsot, lefelé életüket vesztették.

2023-ban Suhajda Szilárd szintén május 21-én, oxigénpalack és serpák segítsége nélkül indult el, hogy megmássza a Föld legmagasabb hegycsúcsát, ám onnan már sosem tért haza. Suhajda Szilárdot feleségén kívül óvodás kisfia, Soma is várta.


Suhajda Szilárd és Klein Dávid 2017-ben próbálta megvalósítani minden magashegyi hegymászó álmát: meghódítani a Mount Everestet. A Fókusz stábja is ott volt 5344 méteren, az alaptáborban, végül Szilárd egy nap után kénytelen volt lejönni a kettes táborból, Dávid pedig a rendkívül erős szél miatt hagyta abba a csúcstámadást.

#Videó#Bulvár#ezen a napon#erőss zsolt#hópárduc#filmbemutató#hegymászás#hegymászó#suhajda szilárd

Címlapról ajánljuk