Videó

Jázmin Viktóriát többen bántalmazták, Tóth Gabiék derült égből szétmentek, Mészáros Lőrincék nagyobb jachtra váltottak, tájfun elől menekültek a magyar cserkészek

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 12. 20:13

Mészáros Lőrinc egyre nagyobb jachton nyaral, miközben egy anyósülésről vezető autós oktató rövid időre sztárrá vált. Jázmin Viktoria bántalmazásáról vallott a Celebrandiban, és sokakat megdöbbentett a hír, hogy Tóth Gabiék válnak. Megkezdődött a Sziget Fesztivál, ahol az rtl.hu stábja azt is megnézte, milyen ételt adnak a vendéglátósok 2500 forintért. Ezek a hét videói.

Jó hírrel indult a hét: egészséges az a kislány, akit házuk romjai alá szorulva szült meg az édesanyja Szíriában hat hónapja, a több mint 50 ezer halálos áldozatot követelő földrengés idején. Anyja nem élte túl a katasztrófát, az újszülöttet viszont tíz órával később kimentették a romok alól. A kislány nagynénjéhez és nagybátyjához került, és nagyon boldog babának tűnik.

Veszélyesen élnek

Kevésbé volt szerencsés az az autósoktató, aki lebukott, amikor úgy gondolta, hogy telefonnal a kezében az anyósülésről vezetve gördül el diákjához Budapest belvárosában. A férfi csak az RTL Híradónak mondta el: csupán 300 métert vezetett az anyósüésről, és már nagyon sajnálja a történteket. A rendőrök szabálysértési eljárást indítottak, pénzbírságra számíthat.


Míg a szabálytalan autósoktató megúszta karcolás nélkül a manővert, addig az X-Faktor 4. helyezettje, Mehringer Marci és zenekara súlyos balesetet szenvedett. Az együttes az Ördögkatlan Fesztiválra tartott, amikor az M6-os autópályán durrdefektet kaptak, és felborult a kisbuszuk. „A rendőrök nem hitték el, hogy mind a nyolcan életben vagyunk” – idézte fel Marci a Fókusznak. A zenész hálát ad az égnek, hogy csupán a hangszerekből lett gyufásdoboz. A Fábián Juli Alapítvány gyűjtést indított, hogy segítsenek a zenészeknek.


„Érzem, hogy van bennem egy kis szorongás” – mesélte VV Soma az RTL Reggeli című műsorában, miután a múlt hétvégén vétlen félként szenvedett autóbalesetet Budapest belvárosában: nagy sebességgel belehajtottak az autójába egy piros lámpánál. A baleset után őt és utastársát is kórházba vitték. Az egykori villalakó a történtek után nem szívesen ül autóba.


Igazi túlélőjátéknak nevezték a 25. cserkész világtalálkozót azok a magyar cserkészek, akiket a tájfun elől menekítettek ki Dél-Koreában. A részvevők nehéz héten vannak túl, mert – ahogy a magyar csapat egyik vezetője fogalmazott – a koreai cserkészszövetség nem készült fel több tízezer ember fogadására. A higiéniás problémák mellett sokszor vízhez vagy élelemhez sem volt könnyű jutni a 35 fokos kánikulában. A magyar csapatból volt, aki el is ájult az egyik programon. Végül 200 magyart menekítettek ki a közelgő tájfun elől. 

 

Magyar gazda(g)ság

Egy ország követte Mészáros Lőrinc nyaralását, az üzletembert ezúttal a Tirrén-tengeren, a Rose D'Or nevű luxusjachton fotózta le a 444. A hajó, amelyen családjával együtt pihent, a becslések szerint 27 milliárd forintba kerülhetett. A hét második felében az is kiderült, hogy a máltai cégadatok szerint a jacht egy Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó lízingcég tulajdonában áll július eleje óta. 


Eközben lehangoló adatok jöttek a magyar életszínvonalról: a magyarországi élelmiszerárak az uniós átlag 90 százalékát közelítették  tavaly az Eurostat kimutatása szerint, miközben a fizetések nem ezen a szinten állnak. A GKI úgy számol, hogy már csak a bolgárok életszínvonala rosszabb a magyarokénál az Európai Unióban.


Az elmúlt héten sok szó esett arról, hogy egyre több vendégmunkás áramlik be hazánkba, még Ázsiában is keresnek szaktudást igénylő munkást a hazai munkáltatók. Az RTL Híradónak nyilatkozó álláspiaci szakértő szerint a Fülöp-szigeteken, Kirgizisztánban és távol-keleti országokban is toboroznak Magyarországra. A Világgazdaság úgy számol: a következő években 2-300 ezer vendégmunkásra is szükség lehet. A kormány szerint csak annyian kapnak munkavállalási engedélyt, ahány betöltetlen álláshely van.


A vendégmunkások jöttét már a mikepércsiek is megneszelték: az RTL Híradó egyik nézője fotót készített arról, ahogy egy túlzsúfolt mikepércsi házból kiáramló ázsiai munkások reggel kisbuszokba szállnak, amik Debrecenbe viszik őket. Sárándon is több ázsiai munkás él egy Kádár-kockában. A kínai munkáltatóval a héten egyeztetett a helyi önkormányzat. 

Nincsen nyár Sziget nélkül

Az utolsó zajmérésen is túl van, zöld utat kapott, így csütörtökön elindult a Sziget Fesztivál. A bulizók biztonságára több száz szakember figyel, köztük a budapesti rendőrök, akik csütörtökön megmutatták az RTL Híradó stábjának a Sziget-kapitányságot. A bűnmegelőzési központjukban nemcsak segítséget nyújtanak, programokkal is készültek. A koncertek között náluk is lehet énekelni, és még kék fagyi is kapható.


Interjút készítettünk a fesztivál 10 milliomodik látogatójával, Mikes Veronikával, aki csak másodjára jár a Szigeten, de a szervezők most egész életre szóló bérlettel lepték meg. Idén egyetlen napra vett jegyet, péntek este az Imagine Dragonsra bulizott. A szerencsés nyertes még elárulta magáról, hogy a Magyar Nemzeti Bankban dolgozik, és a nővérével ment idén a fesztiválra. 


Ha már kint jártunk a Szigeten, felmértük az árakat is. Kiderült: Európa egyik legnépszerűbb fesztiválján döbbenetes árak vannak a csongrádi KTN Fesztiválhoz képest. A Szigeten annyiba kerül a repohár, mint a vidéki fesztiválon a korsó sör. A bulizó fiatalok viszont megtalálnak minden módot arra, hogy csökkentsék a költségeiket. A szigetes árstop jegyében arra kötelezték a kitelepült vendéglátókat, hogy tartsanak az étlapon egy csupán 2500 forintos fogást. Hogy mit adnak ezért az összegért a szigeti büfék, kiderül a videóból:


A csongrádi KTN fesztiválon pedig annak is próbáltunk utánajárni, hogy mit tartanak a bulizók a legrosszabb dolognak Magyarországon. „Ezért a lángosért egy óra hosszát dolgoztam” – utalt egyik megszólalónk arra, hogy alacsonyak a bérek. Hogy mit mondtak a többiek, kiderül a videóból.


Természetesen azt is megkérdeztük a vidám fesztiválozóktól, hogy mit tartanak a legjobb dolognak Magyarországban. A töltött káposzta, az ásványvíz, a lángos, az ivókutak és persze az elmaradhatatlan nők. További vicces válaszok a videóban:

Szerelmes összefonódások és nem várt szakítások 

A héten sem unatkoztak a Celebrandi-rajongók. Köcse Gyuri és Danica újabb lehetőséget adtak egymásnak, ahogy egyikük fogalmazott, „testileg el tudtak merülni egymásban”. Úgy tűnik, a medence és a gyümölcsök megmozgattak bennük valamit, új szintre lépett kapcsolatuk. 


Ha már minden a nők és a férfiak körül forog, az rtl.hu stábja megkérdezte az utóbbiakat, vajon mennyire ismerik az előbbiek által használt szépségápolási eszközöket. A teszt során többen szappantartónak vagy dísztárgynak nézték például az arcmasszírozó követ, de voltak meglepően tájékozott férfiak is, és volt, aki még a furcsa női piperék árfekvésével is tökéletesen képben volt. Bátor férfiakért nézze meg az alábbi videót!


Szerdán sokakat megdöbbentett a hír, hogy külön utakra lép Tóth Gabi és Krausz Gábor, nem sokkal az után, hogy elkészültek szentendrei álomházukkal. A páros 2019-ben házasodott össze, majd kislányuk, Hannaróza is megszületett. Insta-valóságukat nézve úgy tűnt, harmonikusabb kapcsolatot el sem lehet képzelni. Sőt Gabi februárban mindezt meg is erősítette a házasság hetén írt posztjában. Krausz Gábor már ki is költözött a közös házból.


Jázmin Viktória, a Celebrandi szereplője még ennél is nagyobb drámát élt át: a műsorban bántalmazó kapcsolatairól vallott. Jázmint a mai napig gyötrik az emlékek, amikor exei fizikailag vagy lelkileg bántalmazták. A lány eddig még szüleit sem avatta be a történtekbe, most viszont Puskás-Dallos Boginak és Petinek mesélt traumáiról és arról, milyen reakciót vált ki belőle ösztönösen akár egy ártatlan érintés is. A lány azt reméli, másoknak is tud segíteni történetével, ezért is osztotta meg a nyilvánossággal, amiket átélt. 


Újra itt A Konyhafőnök

Nagy pillanatok várhatók A Konyhafőnök következő évadában: az alábbi ízelítőben Jenő és Zé csak zavartan pislognak, amikor egy nő régi ismerősként köszönti őket. Amikor azonban nem érkezik tőlük válasz, Sárközi Ákos közbeszól, hogy tisztázza, milyen kapcsolatban is állt a versenyző két zsűritársával. A gasztroreality augusztus 21-től visszatér!

#Videó#Bulvár#a hét videói#Celebrandi#sziget fesztivál#tóth gabi#krausz gábor#jázmin viktória#mészáros lőrinc#ma

Címlapról ajánljuk