Videó

Kakilj kevesebbet, hogy megóvd a Földet! – Jair Bolsonaro állt elő ezzel az ötlettel 4 éve

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 11. 16:27

Jair Messias Bolsonaro, Brazília volt elnöke szerint kevesebb vécézéssel óvhatnánk a környezetet. A sajátos ötlettel 2019-ben ezen a napon állt elő. Bolsonaro hatalomra kerülésével gyakorlatilag szabadjára engedte a fakitermelést, hogy a földművesek és a bányászok újabb és újabb területekhez jussanak, ők pedig kaptak a lehetőségen. Az sem jelent gondot, ha egy-egy terület védett, vagy akár őslakosok élnek rajta: elüldözik őket, és az erőszaktól sem riadnak vissza.

Az erdőirtás fél év alatt a háromszorosára gyorsult a korábbi esztendőkhöz képest. Amikor a brazil űrkutatási ügynökség vezetője a műhöldfelvételek alapján megkongatta vészharangot, az elnök egyszerűen kirúgta, hazugsággal, külföldi érdekek szolgálatával és brazilellenességgel vádolva meg a szakembert.

Bolsonaro nem hisz a klímaváltozásban és szerinte Amazónia csakis a braziloké. Egy újságíró kérdésére azt mondta: elég kicsit kevesebbet enni és csak minden másnap üríteni a székletet az embereknek. Az elnök szerint így jobb lenne az egész világnak.

#Videó#Külföld#Bolsonaro#brazília#kaki#környezetvédelem#ezen a napon#környezetpusztítás#esőerdő

Címlapról ajánljuk