Videó

„Olyan az egész, mint egy vándorcirkusz” – hogyan bírják szuflával a fesztiválszezont Kordáék és a hazai zenészek?

Hamberger DávidHamberger DávidBorda TamásBorda Tamás

2023. augusztus 8. 14:42

Egy fesztiválszezon alatt a magyar zenei élet legnagyobb alakjai esetenként akár száznál is több koncerten lépnek fel, gyakran egymást érik a bulik. Mennyire égnek ki közben, és hogyan tartják fent az energiaszintjüket, hogy a sokadik koncertjükön is a maximumot nyújtsák a közönségnek? Az rtl.hu stábja a Körös-Toroki Napokon mások mellett Manuelt, Marsalkó Dávidot és a Korda házaspárt is a fesztiválszezon rejtelmeiről kérdezte.

Egy fesztiválszezon alatt akár 100 koncerten is fellép KKevin, hozzá hasonlóan Manuel és a Halott Pénz frontembere, Marsalkó Dávid is több tucat nagyobb bulit tol le a nyáron. A folyamatos fellépések, éjszakázások és utazások megviselik a szervezetüket, azonban vannak már kialakult praktikáik arra, hogy a lehető legjobb formában érkezzenek a színpadra minden este.

Amikor elindult jobban az egész Halott Pénz sztori, akkor ugyanúgy, ahogy mindent, akár a színpadi létet, ezt is egy kicsit meg kellett tanulni, és rá kellett jönni, hogy mik az embernek a fizikai határai, hogyan tudja megoldani azt, hogy 3-4 koncert után még mindig legyen hangja

– emlékezett vissza Dávid. Elárulta, hogy odafigyel rá, hogy elegendő vitamint fogyasszon, és pihentető legyen az alvása is. 

Korda György és Balázs Klári szerint az idei fesztiválszezon egy sajátos nehézséget is tartogatott az előadók számára:

Ilyen hisztis, rapszodikus időt, mint ami idén van… Az ember a kocsiban agyon izgulja magát, hogy úristen most esik vagy nem esik, meglesz vagy nem lesz az előadás

– mesélte Klári.

És hogy milyen érzés egy nyár alatt több százszor előadni ugyanazt a dalt? Lil Frakk szerint bombasztik, és Korda Györgyék is úgy vélik, hogy felemelő érzés újra és újra színpadra állni a Reptér című slágerükkel.

#Videó#marsalkó dávid#halott pénz#KKevin#manuel#korda györgy#balázs klári#lil frakk#fesztivál#kiégés#nyár

Címlapról ajánljuk