Videó

Akkora pitont fogtak Floridában, mint egy felnőtt zsiráf

rtl.hurtl.hu

2023. július 14. 15:23

A valaha feljegyzett leghosszabb burmai pitont fogták el Floridában, helyi vadászok. Felnőtt a kis pitonka. 

A 19 láb, vagyis 5.7912 méteres burmai piton olyan hosszú, mint egy felnőtt zsiráf. A 22 éves Jake Waleri fogta el még hétfőn, és a Délnyugat-Floridai Természetvédelmi Hivatalhoz vitte, ahol az állatot lemérték. 19 láb hosszával és 125 kilójával új világrekordot állított fel.

Méretes pitont fogtak Floridában, akkor mint egy felnőtt zsiráf
A rekorder piton

A fenti videón látszik, ahogy a méretes jószág megugrik felé, miközben a kígyót a farkánál fogva az útra húzza. Waleri és a kígyó addig birkózott a földön, amíg mások is csatlakoztak, hogy segítsenek lehúzni a kígyót a vadászról.

Méretes pitont fogtak Floridában, akkor mint egy felnőtt zsiráf
Waleri és a kígyó küzdelme

A burmai pitonok a világ legnagyobb kígyói közé tartoznak. Emellett invazív faj, amely Florida déli részének nagy részén elszaporodott. Pusztítást végeznek az állam őshonos állatállományában, mivel a pitonoknak nincsenek természetes ellenségei Floridában, ezért Waleri éjszakánként vadászik ezekre a ragadozókra.

Az előző rekordot 2020-ban állították fel, akkor egy valamivel kisebb, 18 láb 9 hüvelyk hosszú és 104 kilós állatot ejtettek el. A valaha befogott legnehezebb burmai piton rekordját a természetvédelmi szervezet által 2022 júniusában befogott példány állította fel, amelyik 215 kilót nyomott – közölte a természetvédelmi szervezet.

#Videó#Külföld#piton#florida#állat#kígyó#rekord

Címlapról ajánljuk