Videó

Videón az ukránokhoz került orosz drónok, rakéták, páncélozott járművek

rtl.hurtl.hu

2023. június 16. 12:29

Kibővítették Kijev egyik ikonikus terén a megsemmisített és lefoglalt orosz rakéták, drónok, páncélozott járművek és más katonai felszerelések kiállítását. 

Hatalmas teherautókat és hatalmas katonai járműveket, köztük T-72-es és T-90-es harckocsikat szállítottak a Szent Mihály székesegyház melletti térre csütörtökön. A felderítő drónok maradványai mellett az ukrán városokra és településekre lőtt ballisztikus és cirkálórakétákat is kiállították. A Szent Mihály Székesegyház előtti téren olyan rakéták maradványai láthatók, mint a nagy sebességű Kinzhal, a tengerről indítható Kalibr és a levegőből indítható Kh-101-es cirkálórakéták. A tér már régóta a Moszkva Ukrajna elleni, több mint 15 hónapos háborújában elfogott és megsemmisített orosz felszerelések helyszíne.

kijev drón tank főtér kiállítás
Megsemmisített orosz harcjárművek

A pénteken hivatalosan is megnyíló kiállításon orosz kommunikációs berendezések, különböző típusú fegyverek, köztük lőszerminták és orosz haditechnikai eszközök láthatók. A „trófeák” egy része a múlt hónapban a fővárosra összpontosító rakéta- és dróncsapások sorozata során semmisült meg.

kijev drón tank főtér kiállítás
Drónok a kijevi téren

Az ukrán katonai tisztviselők szerint a háború tavaly februári kezdete óta jelentősen javult a beérkező rakéták és drónok elfogásának képessége, múlt hónapban 90 % körüli elfogási arányt regisztráltak – nagyrészt az újonnan érkezett nyugati légvédelmi rendszereknek köszönhetően.

kijev drón tank főtér kiállítás
Harcképtelen tank

A kiállítás célja, hogy segítsen tájékoztatni a nyilvánosságot Oroszország „agressziójának” következményeiről. Oroszország jelenleg Ukrajna területének közel egyötödét ellenőrzi.

Videó: AP / Jamey Keaten

#Videó#Külföld#rakéta#drón#kiállítás#kijev#szent mihály székesegyház

Címlapról ajánljuk