Videó: hat éve ezen a napon ért haza a Mount Everestről Suhajda Szilárd és Klein DávidKlein Dávid és Suhajda Szilárd 2017-ben csaknem három hónapot töltött Nepálban, március 27-én indultak Budapestről, a cél a Mount Everest meghódítása volt, oxigénpalack nélkül. A csúcstámadás nem sikerült, viszont épségben tértek haza a Himalájából.
Videó

Videó: hat éve ezen a napon ért haza a Mount Everestről Suhajda Szilárd és Klein Dávid

rtl.hurtl.hu

2023. június 8. 7:06

Klein Dávid és Suhajda Szilárd 2017-ben csaknem három hónapot töltött Nepálban, március 27-én indultak Budapestről, a cél a Mount Everest meghódítása volt, oxigénpalack nélkül. A csúcstámadás nem sikerült, viszont épségben tértek haza a Himalájából. 

Lehet, hogy nem mindenki érzett így, de én nagyon boldog voltam, amikor megfordultak és visszajöttek 

– nyilatkozta a Fókusznak a Klein Dávid édesapja a ferihegyi repülőtéren. 

„Az volt az elsődleges szempont számomra, hogy épségen és egészségesen hazaérjen” – mondta Legindi Tímea, Suhajda Szilárd későbbi felesége. 

A nemrégiben egy újabb csúcstámadás során elhunyt Suhajda Szilárd úgy látta, nagyon jó visszaigazolás volt számukra az elért eredmény, hiszen gond nélkül eljutottak nyolc ezer magasra, még az éjszakát is ott töltötték, emiatt még nehezebb volt visszafordulni. A csúcstámadás után azonban megjelentek a kritikus hangok is. 

#Videó#ezen a napon#hegymászás#klein dávid#suhajda szilárd#mount everest#magyar everest expedíció

Címlapról ajánljuk