Videó

Lengyel Tamás: Egy csomó ellentmondást vélek felfedezni a kormányzati kommunikációban

Hamberger DávidHamberger Dávid

2023. március 7. 8:04

Az elmúlt években egyre népszerűbbé váló Lengyel Tamás igyekszik a köz számára is hasznos üzenetekkel kamatoztatni az ismertségét. A Kormányinfó+ című műsoráról kérdeztük a színészt.

Aki nyomon követi a hazai politikát, bizonyára találkozott már kormányinfóval, amely során túlnyomórészt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatja a sajtót és a nagyközönséget a kormány által fontosnak tartott ügyekről. 

Gulyás Gergely és Lengyel Tamás között nehéz párhuzamot vonni, egy ponton mégis kapcsolódnak: mindketten rendszeresen tartanak kormányinfót.

Annyi különbséggel, hogy Lengyel Tamás és csapata a YouTube-csatornájukra gyártják a Kormányinfó+ című online műsort, melyben más szemszögből, humoros formában dolgozzák fel a magyar kormány teljesítményét és a politika eseményeit.

„Csomó ellentmondást vélek felfedezni a kormányzati kommunikációban. Hogy mire használják az adóforintjainkat és mit állítanak nekünk a környező világról.

Úgy gondoljuk, hogy ez egy humorba ágyazott közszolgálatiság. Megpróbáljuk felhívni a csúsztatásokra, hazugságokra és az ellentmondásokra a figyelmet

– mondta a műsorról Lengyel Tamás az rtl.hu-ak.

A Magyarország Kedvenc Műsora YouTube-csatorna bár harminchétezer feliratkozóval rendelkezik, néhány videójuk mégis több százezres megtekintésnél jár. Az anyagokban Lengyel Tamás mellett Rainer-Micsinyei Nóra, Janklovics Péter és Molnár Áron is feltűnik.

Fantasztikus írók dolgoznak azon a szövegeken, amiket én hétről hétre elmondok

– tette hozzá Lengyel Tamás, aki bevallása szerint nem rendelkezik azzal a képességgel, hogy ilyen ütős poénokat írjon, de néhanapján azért ő is hozzájárul a tartalomhoz pár témajavaslattal.

 

Ajánljuk még:
Lengyel Tamás: Ha valaki felizgul egy szexjelenet forgatása közben, annak a gátlásai nem biztos, hogy megfelelően működnek

Nyitókép: Magyarország Kedvenc Műsora, Lengyel Tamás, Kormányinfó+

#Videó#politika#lengyel tamás#kormányinfó#youtube#interjú#Belföld#ma

Címlapról ajánljuk