Videó

Abortuszszigorítás, tejhiány, hideg panellakások – a hét videói

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 17. 17:03

Hiába szeretnénk már kilábalni a gazdasági nehézségekből, a boltok polcairól eltűnő árstopos tej és cukor azt jelzi, hosszú lesz ez az ősz. Az élelmiszerhiány mellett a rezsiárak is elszabadultak az átlag felett fogyasztóknak, az önkormányzatoknak és a cégeknek, de aggódhatnak a panellakásban élők is. Sokakban okozott felháborodást a napokban elfogadott abortuszszigorítás, az úgynevezett szívhang-rendelet, ami arra kötelezi az abortuszra váró várandós nőket, hogy a beavatkozás előtt kötelezően hallgassák meg a magzat egyértelműen kimutatható életjeleit. Videós összefoglaló a hét eseményeiből.


A rezsiárak az egekben, mindenki gondolkozik, mit, hogyan csökkentsen. Az eddig nyugati hóbortnak tartott spórolás és takarékosság most úgy tűnik a kormány csodafegyvere lesz. Nem úgy, mint a tűzifa ára. Kiderült, 300 ezer forint körül állapíthatják meg 10 köbméter fa hatósági árát. Az LMP erre úgy reagált, hogy a kormány eltüzelné a jövőt.


A távhős lakásokba juttatott hőmennyiség csökkentése is tervben van az idei télre – mondta az energetikáért felelős államtitkár egy konferencián. Azt még nem tudni, hogy ha valóban csökkentik a hőmennyiséget, akkor hogyan és mennyivel. A Híradónak nyilatkozó szakértő azt mondja, ezzel lehet spórolni a gázon, de hidegebb lesz a lakásokban: „Ott az emberek fázni fognak.”


Az előttünk álló kemény telet még borúsabbá teszi, hogy úgy tűnik, bizonyos termékek esetében élelmiszerhiány is lehet a következő hónapokban. Először az árstopos tejről derült ki, hogy sok helyen nem lehet kapni.


Aztán sok boltban a kristálycukor is hiánycikk lett a kormányzati árstop miatt. Egy üzletlánc budapesti boltjában azt sem tudták, mikor kapnak legközelebb.


Az emelkedő rezsiárak és dráguló élelmiszerek hatására nem csoda, hogy néhány hét alatt több száz vendéglátóhely zárt be az országban. A Portfolio úgy számolt, akár százezren is elveszthetik állásukat, ha a gázár a tavalyi többszöröse marad.


Szerencsére azért maradt pénz arra, hogy végre egy aranyszőr lemezekből készülő szobor ragyogjon éjszaka az éggel egybefonódva csillagképként a Postapalota székháza mellett.


A hét egyik legtöbb vitát kiváltó témája az abortusz szigorításáról szóló rendelet volt, aminek értelmében a szívhang meghallgatásához kötik a beavatkozás elvégzését.

Nem találkoztam olyan nővel, aki szerette volna meghallgatni a nem kívánt magzata szívhangját

– ezt egy nőgyógyász mondta az RTL Híradónak. Pintér Sándor belügyminiszter rendelete szeptember 15-én lépett hatályba. A Patent Egyesület a nők kínzásának tartja a döntést, a Momentum szerint az abortuszszabály szigorítása helyett a fogamzásgátlók elérhetőségét kellene javítani. Az Egészségügyi Közlönyben a már 5 éve megszűnt Országos Bábaszövetség szerepel, mint olyan szakmai szerv, amellyel az abortusz szabályainak átírásáról egyeztettek. A szövetség volt elnöke megdöbbenve értesült arról, hogy rájuk hivatkoztak.


Munkatársunk saját traumája is rávilágít, hogy a magyar egészségügyben sokszor nem kapja meg egy kismama és magzata azt a tiszteletet, amit az abortusz ürügyén emlegetnek – a magzati élet védelmének fontosságát minden elé helyezve. Itt írtunk róla.

Tehetségesek, ismertek, hírhedtek

Az X-Faktor történetének egyik legmeghatóbb produkcióját láthatták a tévénézők, Boros Marcell előadása után néma csend lett a stúdióban.


Marcell otthonában fogadta a Fókusz stábját, és elmesélte, hogy már négyévesen magányosan érezte magát. Az oxigénhiánnyal született fiú, úgy érzi, hogy nem tartozik sehova és azért is jelentkezett a műsorba, hogy egy rendkívül fontos üzenetet adjon át a világnak: Az életben mindenki egyenlőnek születik. 

Ajánló: „Úgy érzem, hogy már nincs mi elől menekülnöm” – Boros Marcell élete megváltozott az első x-faktoros fellépése után


Ha már tehetségek, az Istenes Bence vezette Tehetség első látásra adásában a műsorvezető tippekért könyörgött, miután meglátta, hogy egy átöltözés milyen könnyen és gyorsan is működhet, elmondása szerint ugyanis:

Adélnak ez két óra.


Exkluzív interjút adott a Fókusznak Robbie Williams, akinek az utóbbi 25 év minden elképzelését felülmúlta, ezért ha lenne három kívánsága, akkor sem élne vele. Úgy érzi, szerencsés, mert mindent megkapott az élettől, semmit nem bánt meg, és utólag sem változtatna semmin, talán csak más életszakaszokban adná ki a dalait.


Csak a Fókusz lehetett ott Kulka János legújabb klipjének forgatásán, melyen részt vett a színész testvére, a Pa-dö-dö, Schell Judit és László Zsolt is. A színművész 2016-ban kapott sztrókot és azóta is afáziával, vagyis beszédzavarral küzd. Harmadik lemezének felvételei még a betegsége előtt kezdődtek, és mostanra sikerült befejezni. 


Úgy tűnik, hogy a Fókusz tényleg mindenhol ott van. Például Fecsó és Bea májusi babaváróján is, ahol a boldog szülők egy helikopterről tudták meg gyermekük nemét. Igen, egy helikopterről.


Ő Babos bácsi, a nemzet csótánya, a kőkemény rocker, de ha „papa-hiszti” van, akkor azonnal ugrik. Nagy Feró arról mesélt a Reggeliben, hogy elsírta magát unokája születésekor.


Az élet úgy jó, ha zajlik, Lotfi Beginek pedig nincs oka panaszra. Elkészített egy Fradi-lemezt, szeptember 19-én pedig indul a Nyerő Páros, amiben ő és felesége, Réka is látható lesz, mindezek mellett pedig még 17 kilótól is megszabadult, amihez állítólag Szabó Zsófinak is köze van.


A Reggeli csak úgy tobzódik a celebritásokban. Béres Anett itt mesélte el, hogy két hónappal a balul elsült teaszeánsz után végre találkozott megmentőjével.


Ha már ennyi híresség, nem mehetünk el szó nélkül a celebek csodamasszőréből lett csalója mellett, akivel szintén a Fókusz forgatott, és azt ígérte: mindenkinek visszafizeti a pénzét.


A héten derült ki az is, hogy nem felelős a tragédiáért a bíróság szerint az a nő, akinek a kezéből kitépte magát a zenész, L.L. Junior kisfia. A tragédia három éve hetekig foglalkoztatta az embereket, a kisfiút a zebrán gázolta halálra egy autós. Az ítélet ellen azonban az ügyészség fellebbezett, így másodfokon folytatódik az ügy.


Nyitókép: BSIP/UIG Via Getty Images és Faludi Imre / MTVA / MTI

#Videó#a hét videói#kulka jános#szívhang-rendelet#robbie williams#boros marcell#rezsiárak#szegedi fecsó#nagy feró#béres anett#ma

Címlapról ajánljuk