ValóVilág

Nagy szuperképesség-határozó: Melyik szuperképesség mire jó?

rtl.hurtl.hu

2018. november 15. 16:00

Mik azok a szuperképességek? A Szuperképességek olyan előnyöket jelentenek a Való Világ 9 powered by Big Brother játékában, melyek ügyes felhasználásával a villalakók befolyásolhatják a játék menetét, még érdekesebbé és színesebbé téve azt. A szuperképességek által a verseny még fordulatosabbá, izgalmasabbá és kiszámíthatatlanabbá válik. Aki ügyesen használja a saját szuperképességét, az egy lépéssel biztosan közelebb kerül a végső célhoz: hogy megnyerje a 36 millió forintot!

Általános szabályok

Összesen 12 különböző szuperképesség létezik a Való Világ 9 powered by Big Brother játékában. Ezek mindegyike más és más módon lehet hatással a játék alakulására, ezért eltérő szabályok vonatkoznak rájuk. Vannak olyan szuperképességek, amelyeket a játék egy adott szakaszában lehet felhasználni, és vannak olyanok is, melyek bármikor igényelhetők. Vannak továbbá olyanok, melyekkel kapcsolatban a műsorvezető élő adásban megkérdezi a tulajdonosát, hogy felhasználja-e az adott pillanatban.

A szuperképességek felhasználásának módja:

A szuperképesség tulajdonosa egy kártyát őriz, rajta a képesség szimbólumával. Amennyiben a játékos úgy dönt, hogy fel szeretné használni a szuperképességet, vegye magához a kártyát, menjen ki az udvaron található haranghoz, kongassa meg és mutassa fel a kártyát! Ebben az esetben az összes villalakónak AZONNAL össze kell gyűlnie a harangnál, ahol a játékosnak hangosan és egyértelműen be kell jelentenie az egész közösség színe előtt, hogy felhasználja a szuperképességét!

 

Hány szuperképessége lehet egy játékosnak?

Egy játékos több szuperképességet is birtokolhat egyidejűleg. Ez abban az esetben fordulhat elő például, ha egy társa anélkül esik ki, hogy felhasználta volna a sajátját. Ebben az esetben a kiesett játékosnak át kell hagyományoznia képességét játékban maradt társának. Továbbá bármelyik villalakó dönthet úgy a játék során bármikor, hogy saját szuperképességét átruházza másra. Ebben az esetben át kell adnia a képességet szimbolizáló kártyát a választott játékostársának.

 

A szuperképességekről részletesen

 

JOKER - Ezt ERA már felhasználta

A képesség birtokosa bárki szuperképességét elveheti bármikor, így ő lesz annak a szuperképességnek a kizárólagos birtokosa. Ezt a játék során bármikor megteheti, de csak egy alkalommal, és csak azelőtt, hogy valaki bejelentené, hogy felhasználja a saját képességét. Tehát ha valaki használni kívánja a szuperképességét, és ennek érdekében megkongatja a harangot, illetve felmutatja a kártyát, a Joker tulajdonosa már nem léphet közbe és nem veheti el tőle ennek jogát.


A SZÁMŰZÉS JOGA - Ezt ZSUZSU már felhasználta

A szuperképesség tulajdonosa egyik villatársát 8 órára kizárhatja a játékból azzal, hogy száműzi egyedül a szaunába. A száműzöttnek ez idő alatt végig ott kell tartózkodnia, senki nem mehet be hozzá, és nem kommunikálhat senkivel semmilyen módon, tehát jelekkel és más módon sem. Kizárólag vécére jöhet ki, ám ekkor sem szólhat senkihez. Ezt a szuperképesség tulajdonosa egyszer teheti meg, és csak egyetlen egy választott játékostársával. A száműzetés ideje nem ütközhet a Kiválasztás, Kihívás és Párbaj idejével, vagyis ezeken mindenkinek részt kell vennie. Amennyiben a száműzetés ezek bármelyikébe ütközne, a Nagy testvér értesíti a szuperképesség használóját. Ez a napközben érkező feladatokra nem vonatkozik, vagyis akit száműznek, az a száműzetés ideje alatt érkező feladatokban sem vesz részt, nem kell megjelennie levélolvasásnál és nem kell végrehajtania a feladatot sem.
 

DUPLA JEL VAGY JELELVEVŐ - Ezt ROLI már felhasználta

A képesség birtokosának két lehetősége van, melyek közül ő dönti el, melyiket használja fel. Erre a játék során egy alkalommal van lehetősége, és csak az egyik opciót választhatja a kettő közül. A műsorvezető minden Kiválasztás előtt megkérdezi majd a szuperképesség tulajdonosát arról, hogy élni kíván-e a lehetőséggel.

Az első lehetőség, hogy a Kiválasztás során dupla jelet tehet valakire. Ez azt jelenti, hogy nem csak egy szavazata van, hanem egyből kettő, de ha ezt választja, akkor mind a két jelet ugyanarra az egy személyre kell tennie!

A második lehetőség, hogy elveheti valakitől a szavazatát. Ez azt jelenti, hogy amennyiben felhasználja a szuperképességét valaki ellen, akkor az a személy a következő Kiválasztáson nem tehet jelet senkire, és elesik a szavazás jogától. Az azt követő Kiválasztáson természetesen ismét jelet tehet az, akitől elvették ezt a lehetőséget.

A szuperképesség tulajdonosa csak egyet választhat a két opció közül, tehát ez nem azt jelenti, hogy mindkét dolgot megteheti egyszer.
 

LILA KENDŐ - Ezt GREG már felhasználta

A szuperképesség tulajdonosa egy lila kendő sorsa felett rendelkezik. Ez nem azt jelenti, hogy automatikusan lila kendőt visel, azaz Védettséget élvez, hanem azt, hogy van egy lila kendője, melyet felhasználhat arra, hogy megvédje magát vagy egy társát a játék egy adott pontján. A lila kendőt bármikor felhasználhatja a tulajdonosa, de nagyon fontos, hogy amennyiben valaki megkapja a zöld vagy a kék kendőt, utólag már nem használhatja fel a lila kendőt arra, hogy semlegesítse azt. A műsorvezető minden Kiválasztás és Kihívás előtt megkérdezi majd a szuperképesség tulajdonosát arról, hogy élni kíván-e a lehetőséggel. Amennyiben ezt nem teszi meg, utólag már nem védheti meg a Kiválasztottat vagy Kihívottat, vagy saját magát.

 

ÉN VAGYOK A KIRÁLY - Ezt LACIKA már felhasználta

A szuperképesség tulajdonosa a játék egy pontján automatikusan királyi jogokat kap. Ez a szuperképesség erre az alkalomra vonatkozik, tehát máskor nem beváltható.
 

HAZUGSÁGVIZSGÁLAT - Ez jelenleg ZSUZSU birtokában van (eddig 2 alkalmat használt fel)

A szuperképesség tulajdonosa összesen három alkalommal hazugságvizsgálatnak vetheti alá egy-egy villatársát. Erre párbajtól párbajig egy lehetősége van, vagyis két párbaj között nem élhet mindhárom lehetőséggel. Ebben az esetben azt a játékost, aki ellen a szuperképességet felhasználták, egy külső helyszínre szállítják, ahol egy szakértő poligráf segítségével kérdezi ki egy adott témáról. A témát a szuperképesség használója határozza meg. Ez minden esetben csak egy téma lehet, vagyis a Hazugságvizsgálat tárgya mindig egy konkrét (a villaléthez, villabeli eseményekhez kapcsolódó) kérdés kell legyen! Ez a kérdés nem vonatkozhat arra, hogy az illető kire teszi majd a jelet vagy kit fog kihívni! 
 

PÁRBAJTANÁCS - Ezt ROLI már felhasználta

A szuperképesség tulajdonosa párbajozóként tanácsot kaphat a külvilágból egyetlen alkalommal. A szuperképességet csak saját magára használhatja fel.
 

20000 VILLÉR - Ezt HUNOR már felhasználta

A szuperképesség tulajdonosa a játék egy olyan pontján, amikor bevezetésre kerül a villán belül a Villér nevű hivatalos fizetőeszköz, automatikusan ekkora alaptőkével rendelkezik.
 

HAZATELEFONÁLÁS - Ezt GINU már felhasználta

A szuperképesség tulajdonosa egy alkalommal meghatározott időkeretben lehetőséget kap arra, hogy egy villán kívüli szerettével telefonon beszéljen. A beszélgetés hosszát a Nagy Testvér határozza meg.
 

VÉDETTSÉG MEGSEMMISÍTÉS - Ezt ROLI már felhasználta

Ezzel a képességgel a tulajdonosa a játék során egy alkalommal megszüntetheti saját maga vagy valamely villatársa védettségét. Vagyis hiába nyert párbajt egy játékos, amennyiben felhasználják ellene ezt a szuperképességet, ismét kiválaszthatóvá válik. Nagyon fontos, hogy a szuperképesség felhasználása nem azt jelenti, hogy használója megszerzi a lila kendőt valamely társától, egyszerűen csak megszünteti annak Védettségét.
 

RANDEVÚ A VILLÁN KÍVÜL - Ezt KRISZTIÁN már felhasználta

Aki ezzel a képességgel bír, az a játék során egy alkalommal randevúra viheti egy választott villatársát egy külső helyszínen. A helyszínt nem határozhatja meg. A randevú nem feltétlenül a bejelentés napján, hanem 24 óra elteltével jön létre.
 

JÓSLÁS - Ezt ADRI már felhasználta

A szuperképesség tulajdonosa a játék során egy alkalommal profi jós segítségét kérheti. Ebben az esetben a jós meglátogatja őt a villában és a játékos egy személyes konzultáción vehet részt meghatározott időkeretben, melynek során választ kaphat a kérdéseire. Erre nem feltétlenül a szuperképesség bejelentésének napján, hanem 24 óra elteltével kerül sor!

#ValóVilág#valóvilág9 powered by big brother#valóvilág9#vv9#szuperképesség#kisokos#joker#lila kendő#hazugságvizsgálat#randevú#jóslás

Címlapról ajánljuk