ValóVilág

Az emu, az őslakos, a hódító és a börtönviselt

rtl.hurtl.hu

2015. február 18. 22:07

Ők a szereplői az ausztrál civilizáció megteremtésének. Legalábbis a villalakók így mutatták be a kontinens történetét. Aki azt hiszi, hogy csak móka és kacagás volt a Villában, az nagyot téved: a sérelemkeréknél dúltak az indulatok, pörögtek a nyelvek, röpködtek a verbális pofonok.

Fanni pörgeti a kereket, bízik benne, hogy beesik egy 10 millás nyeremény, de nem: a legfájdalmasabb az volt, amikor… Ezt kell a forgató villalakónak folytatnia.



Fanninak az volt a legfájdalmasabb, amikor a veszekedés hevében arcon köpte Dennist. Laci nem hatódik meg, szerinte, ha valaki igazán szereti a másikat, ilyenre nem lenne képes, undorító dolognak tartja. Dóri ugyanezt pörgeti: ő legnehezebben azt viselte, hogy csalódott Fanniban. Az édibédi nem hagyja végig mondani, beleszól, Laci inti le, hogy csönd. Dóri kikel magából: elege van már ezekből a körökből. Dennis szerint nem eszik olyan forrón a kását, ez csak egy szimpla cicaharc, haladjunk tovább.

Furán forog ez a kerék, mert Robinnak is a fájó pillanatról kell beszélnie. Neki Laci visszatérése jelentette ezt, mert 100%-ig bízott abban, hogy majd Edina lép be az ajtón a Párbaj után. Ő se ússza meg harakiri nélkül. Laci már osztja is, hogy te hajszoltál bele minket abba szituba, hogy itt üljünk egy hétig gyomorideggel! Fanni Robin védelmére kel:
 

És ki bújt el a szaunába, Robin?

 

De nincs szüksége bodyguardra, megvédi ő magát: persze, és amikor Ádám mellé állt Edina? Ő se bízott bennem! Amikor meg jött a szaunás-sztori, elővettetek a fiókból, hogy használjatok? Robin nem buta, átlát a sunnyogáson. Fanni is be-beszáll, őt megint leinti Laci:

 

Fogd már be a szádat, nem hozzád van beszélve!

 

Jön Dennis pörgetése: a legnagyobb szégyen itt… Mosolyog egyet, majd belekezd a monológba, egy szusszal végigtolja.




Figyelj, Lacikám, az, amit te itt csinálsz, ahogy teszed magad, ahogy nyomod a hülye rizsádat, azt hiszed, te szartad a spanyolviaszt, nem tudsz te itt senkiről semmit.

 

A legnagyobb szégyen te vagy itt, és hamarosan el fog jönni a vesz-ted is!

 

Laci reagál; azért beszélek így veletek, mert ezt érdemlitek. Na, ehhez Robinnak is van egy-két szava. Nem érti, hogy egy ilyen ember hogy jöhetett vissza egy olyan Párbajról, ahol Edinának mindössze annyi volt a hibája, hogy vele összejött. Laci előveszi a féltékeny vagy, mert neked nem sikerült becserkészned a csajt - kártyát.

Mexikói Laci is a legfájdalmasabb pontot pörgeti ki, ki se találhatnánk, hogy vajon mi lehetett az. Amikor megkapta Robin jelét. Robin néz rá, szinte már szánja: figyelj már, neked nem az volt a legfájdalmasabb, hogy kint hagytad a barátnődet? Laci rávágja: nem!

Leáll a sérelemkerék, Dóri Robinnal kint szomorkodik, hogy itt mindenki azt látja bele a dolgokba, amit akar. Nem lehet valakivel szemben igazad sose. Igen, ez a ValóVilág, gyerekek… Robin odabújna Dórihoz, ám a lány rászól:
 

Várjál már, tiszta fehér vagy, bazzeg!

 

Egyenként kiállnak a táblához, de még nem a kiválasztóhoz. Itt mindenki elmondhatja, hogy jelen pillanatban mennyire érzi magát erősnek, és ki ellen tudna nyerni egy esetleges Párbajt. Dennis Lacival mérkőzne meg, és a komisz erősebbnek érzi magát a facérnál. Dóri a bumerángját - merthogy ezzel jelzik a gyenge ellenfelet - Fannira teszi. Laci már érezhet valamit a közelgő Kiválasztással kapcsolatban, mert azzal kezdi, hogy ha megint ő lenne a „kivivő fiú”. 100%-ig biztos benne, hogy Fannit ő is kint hagyná. Az édibédi szerint Dóri is, meg Laci is most egymás fenekében vannak.

 

Nem zavar, hogy gyengének tartanak, mert hangya vagyok.

 

Fanni Lacival párbajozna továbbra is, így a bumerángját a facér kapja. Robin végre kimondja, amit a többieknek is látnia kellene: srácok, a finisben vagyunk, itt már mindenki fog párbajozni szinte mindenkivel. Azért ha úgy alakulna, Robin is Lacival mérkőzne meg.

 

Kedden Bajorország mutatkozott be a kontinensek csatájában, most Ausztrália van soron. Fanni papírról olvassa, mit kell tudnunk a földrészről. Első körben jöhet a kenguru, amit a gésajelmezes Robin személyesít meg, és dajn-dajnozva ugrál a szoba közepén. Majd átalakul koalává, akit az ősember (Dennis) megzavar álmában.



Ezután a vérszomjas dingót, a huncutnak titulált emut és a kacsacsőrű emlőst próbálja utánozni. Az őslakosok életét Dennis egy személyben mutatja be. A kontinenst meghódító európaiakat Dóri képviseli, aki partvissal a kezében igyekszik megszelídíteni az őslakost. A sok gonosztevőt (ez most Laci), akikkel nem akartak együtt élni, ideszáműzték, vagyis börtönlakókkal népesítették be kezdetben a területet. A rögtönzött történelmi színjátékban azt is bemutatják, hogyan alakult ki a civilizáció Ausztráliában.
 


Ismét a táblánál, de most már annál, ahol kiválasztó jeleket pakolnak egymásra. Fanni, Dennis és Robin Lacira teszi. Így a facér kapja a zöld kendőt. Dóri kivételesen nem a fiúra, hanem Fannira rak, Laci szintúgy. A mexikói már meg se lepődik, hogy harmadjára is őt küldik, már ruhadarabként tekint a kiválasztást jelentő kendőre. Fanni cukiskodik, hogy ő nagyon várja ezt a Párbajt. Robin nyugalomra inti, várjuk meg, hogy kit hív ki a facér, még bármi megeshet. Az édibédi nem gondolja, hogy Laci másképp döntene, mint amit eddig mindig szajkózott.

 

Nem csinál a szájából segget.

 

Robin és Dennis bambulnak a kiválasztó táblára, kokettálnak, számolgatnak, ha most lesz egy Laci-Fanni Párbaj, onnan Fanni visszajön, kiviszi Dórit, őt is kint hagyja, és kész, megvannak a Finálé résztvevői - mármint a fiúk agyában, és naná, hogy ők benne vannak, és naná, hogy úgy, hogy nekik már nagyon nem kell stresszelni a szitun. Robin odafordul a komiszhoz: most szerinted, Dóri tényleg kétszínű? Dennis nemigen akar válaszolni, mondván, hogy nem kéne továbbkutyulni a kakit.

 

Dóri Lacival a hálóban szintén a viszonyokról tárgyalnak. Dóri finoman jelzi Lacinak, hogy azért ne lepődj meg, hogy vagy egy zöldet vagy egy kék kendőt mindig kapsz, azért tettél te ezért, nem keveset. A facér már nem is vitázik vele, fölösleges is, főként, hogy jelen pillanatban már csak a címlaplány kezeli barátként. Dóri belátja, hogy ő is naivan állt Dennisékhez, tudhatta volna, hogy ez egy játék, és a kinti életben is alig találni valakit, akiben bízni lehet, nemhogy itt?!

 

Nem is értem, mit vártam, meleg hógolyót?

 

A nappaliban Fanni és Dennis sutyorog, ők is tanakodnak, közben Fanni dartsot játszik a mágnesekkel.



Most már mindenkinek van a fejében két-három lehetséges opció arra vonatkozóan, mi lesz a Kihíváson, a Párbajon, utána az újabb Kiválasztáson. Ezek az opciók a nézők fejében is ott vannak, és úgyis ők döntenek, csütörtökön Kihívás!

Addig is nézzétek vissza az Összefoglalót itt.
#ValóVilág#hódítás#robin#dennis#fanni#dóri#laci#valóvilág7#viszonyok#Bumeráng#rtl ii#kiválasztás

Címlapról ajánljuk