ValóVilág

Fogjunk össze: Minden Gyerek Lakjon Jól!

rtl.hurtl.hu

2012. február 1. 17:13

Csakúgy, mint 2011 márciusában, az idei évben is a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány célkitűzéseire és az összefogás fontosságára hívja fel a figyelmet az RTL Klub ValóVilág című műsora.

A Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány célja, hogy az ország 47 leghátrányosabb helyzetű kistérségében élő halmozottan hátrányos helyzetű többgyerekes családok számára biztosítani tudjanak egy olyan mini háztájit, ami fenntartható módon biztosítani tudja az egész éves zöldség és fehérje szükségletükhöz szükséges vetőmagot és kishaszonállatot.

A 47 kistérségben körülbelül 150–200 ezer halmozottan hátrányos helyzetű gyermek él. Általában jellemző, hogy ezek a gyerekek sem otthon, sem az óvodában nem kapják meg a fejlődésükhöz szükséges vitamin és fehérje mennyiséget.

Tavaly a Villalakóknak köszönhetően több százezer beérkezett sms segítségével az Alapítvány 300 településen több mint 15 ezer családot juttatott mini háztájihoz. Nagyon fontos, hogy ez a program folytatódjon, mert még több mint 50 ezer halmozottan hátrányos helyzetű gyerekes család vár segítségre. Minden egyes telefonhívás vagy sms árából egy plusz kiscsibét, vagy kiskacsát tudnak biztosítani az alapítvány munkatársai a rászoruló családoknak.

A ValóVilág játékosai idén is úgy segítenek, hogy felhívják a figyelmet az országos összefogás fontosságára. A héten több halmozottan hátrányos helyzetű családhoz is ellátogatnak, így rajtuk keresztül a nézők képet kaphatnak, hogy tavalyi adományuknak köszönhetően, hogy változott meg a családok élete és milyen körülmények között élnek azok, akik még várják a segítséget.

A héten speciális Főzőversenyben is összemérik a Villalakók tudásukat, ugyanis csak azokból az alapanyagokból készíthetik el a vacsorát, amelyet az Alapítvány is biztosít a rászoruló családoknak.

A Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány számlaszámla: 1179 4008 – 2053 41 56


Ha Önök is segíteni szeretnének, nincs más dolguk, mint hogy hívják a 13611-es számot, vagy küldjenek sms-t ugyanerre a számra és írják be a MGYLJ kódot.

Az adománygyűjtő számon keresztül minden hívással vagy sms-sel 250 forinttal támogatta a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítványt.


Egy sms vagy hívás árából egy plusz kiscsibével vagy egy kiskacsával támogatták ezeket a családokat.
#ValóVilág#RTL Klub#rtl#2012#minden gyerek lakjon jól#vv5

Címlapról ajánljuk