ValóVilág

A Villa matektanára: Szabó Gábor

rtl.hurtl.hu

2011. február 2. 9:32

A fiatal tanárt csak a tanítás teszi boldoggá, szereplésével ballagó osztályának akart örömet szerezni.

„Mindig nézem a ValóVilágot. Az osztályom azt mondja, olyan vagyok, mint Alekosz! Nagyon örülnék, ha taníthatnám a Villalakókat! Szeretem azt, amit csinálok, bár nagyon nehéz a feladat. Matematikát tanítani a mai fiataloknak csak úgy lehet, ha megnyered őket! Humorral, vidámsággal lehet elérni ezt a legkönnyebben. Bent a Villában is ezzel próbálkoznék!” – így mutatkozott be a 33 éves Szabó Gábor, amikor jelentkezett a ValóVilág tanári állására. Szabó Gábor 2003 óta van a pályán, Egerben végzett matematika-informatika szakon az Eszterházy Károly Főiskolán. Már hallgatóként tudta, hogy csak a tanítás teheti őt boldoggá. Szívesen dolgozik gyerekekkel és szeretne valami maradandót adni nekik, ezért választotta a tanári pályát. Jelenleg nyolcadik osztályosok osztályfőnöke Gödön, azért jelentkezett a ValóVilág felhívására, mert a ballagói nagyon szeretik a műsort és nekik akart kedveskedni a szerepléssel.

– Kellemesen csalódtam a lakókban, aktívak, akarnak dolgozni. Arra például nem számítottam, hogy Olivér ennyire komolyan veszi. Ő nem fél attól, hogy esetleg rosszat mond, mindenképpen meg akarja oldani a feladatokat. Éváról pedig nem is hinnék a tévénézők, hogy mennyire okos, bár korábban, egy műveltségi játékban ez már sejthető volt – mondta Szabó Gábor a ValóVilág.hu-nak.

A matematika Szandikának is kellemes csalódást okozott. A Plasztik cica kishitűen állt hozzá, és nem akart felelni a tábla előtt, de „Gábor bácsi” meggyőzte és végül öt kérdésből négyre tudta a választ, így négyest kapott. Hogy mi mindent hoz még ki a matematika a Villalakókból, kiderül az esti ValóVilág
összefoglalókban, mindennap 19 óra után az RTL Klubon!
#ValóVilág#tanár#matematika#sulihét#Szabó Gábor

Címlapról ajánljuk