Vállalati hírek

Ezúttal szecessziós tűzfalfestmény készült az RTL és a Színes Város együttműködésében

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 5. 15:31

A Színes Város Csoport és az RTL együttműködésében három látványos tűzfal készült idén: Budapest és Pécs után Szegeden készült el a legfrissebb alkotás az RTL jóvoltából. A tűzfalfestésre több látványterv is készült, amelyek közül a szegedi lakosok közönségszavazás útján egy szecessziós stílusú festményt, Váczy Enikő tervét választották. A munkafolyamat két héten keresztül zajlott, öt művész összesen 269 liter festéket vitt fel az 589 négyzetméter nagyságú falra.

Az RTL és a Színes Város Csoport együttműködésében három tűzfalfestmény készült el az ország különböző pontjain. Budapest és Pécs után a harmadik alkotás a szegedi Székely sor 21. számú ház tűzfalát díszíti mától. A szegediek a festési munkálatok megkezdése előtt közönségszavazás során választhattak két festmény terve közül. Az egyik tervet az Artificial Group reklámügynökség készítette, ami Szeged világhírű kortárs nevezetessége, az Eli-Alps Kutatóintézet modern építészeti megoldásait idézi meg. A másik, egyben nyertes alkotás egy szecessziós stílusú festmény, Váczy Enikő és csapatának alkotása. A muralista grafikust egy általa kitalált karakter, a szegedi szecesszió múzsája ihlette meg, és ezt az alakot keltették életre a tűzfalon.

„Szeged Önkormányzata mindig is felkarolta a várost szépítő kezdeményezéseket, falfestményből is több készült már különböző tematikákkal. A Színes Város Csoport remek kreatív javaslatokkal állt elő a Székely sori épület megszépítésére, és a szavazáson kiválasztott szecessziós hangulatú műalkotáson egyszerre jelenik meg a Tisza, városunk jelképe, a Nap és Szeged múzsája. Bár a mű Szeged egyik legnagyobb festménye, mégis szerethető, és a legkevésbé sem tolakodó a látvány ezen a hatalmas falfelületen, amelyre mindannyian büszkék lehetünk” – mondta el Nagy Sándor, Szeged alpolgármestere.

„A Színes Város Csoporttal való együttműködés során az volt a közös feladatunk, hogy azt a lokálisan releváns történetmesélési szándékot, ami az RTL-t a legjobban jellemzi Magyarországon, helyi szintre is átültessük és olyan falfestmények készüljenek, amelyek az adott város lakói számára a leginkább ismerős vagy meghatározó elemre építenek. Szegeden egyértelmű volt, hogy a városképet meghatározó szecesszió egy ilyen történet. A falfestmény vizuális világába belecsempésztünk egy, a tartalomfogyasztás mai formájára utaló motívumot is, hiszen az RTL is egyre többféle képernyőn válik főszereplővé. Bízunk benne, hogy a szegedi lakosoknak is örömet tudtunk szerezni ezzel a falfestménnyel” – mondta Rényi Balázs marketing stratéga az RTL részéről.

Ezúttal szecessziós tűzfalfestmény készült az RTL és a Színes Város együttműködésében
 

„Köszönjük: ezt a szót hallottuk legtöbbször azoktól a szegediektől, akik festés közben megnéztek minket, de rengetegen mutattak szívecskét, tapsoltak vagy éppen csak integettek útközben, amely jeleket még 30 méter magasból is jól lehetett látni” – mondta el Flór Péter, a Színes Város Csoport főtitkára. „Több mint négy évvel ezelőtt keresett meg bennünket a Szegeder.hu weboldal szerkesztője, mint a tűzfalfestés területén legnagyobb tapasztalattal rendelkező hazai szervezetet, hogy próbáljunk meg művészeti projekteket megvalósítani Szegeden is, de az RTL nyitottsága és az önkormányzat segítsége idén tette lehetővé, hogy ez az álomprojekt megvalósulhatott, és ez ismét azt bizonyította be számunkra, hogy a partnerek, és a kitartó munka mellett hinni és türelmesen várni is érdemes ahhoz, hogy egy ilyen sikeres projekt jöhessen létre” – tette hozzá Flór Péter.

Az RTL és a Színes Város Csoport együttműködése során három falfestmény született három városban, Budapesten, Pécsett és Szegeden. Budapesten, a Krisztina körút 30. szám alatt készült el az első RTL-es tűzfal, amin a hazai televíziózás és tartalomfogyasztás története látható játékos, pop art stílusú elemekkel. A pécsi festmény a József Attila utca 40. számú ház tűzfalát színesíti, a geometriai formákra épülő, vidám színeket felvonultató alkotás Vasarely munkásságára jellemző op-art stílusban készült. Az alkotások a helyi önkormányzatok bevonásával, településképvédelmi szempontokat figyelembe véve készültek.

 

#Vállalati hírek#vállalati

Címlapról ajánljuk