Vállalati hírek

Rekordot döntött áprilisban az rtl.hu

rtl.hurtl.hu

2023. május 23. 9:27

Csúcsot döntött az elmúlt hónapban az rtl.hu. Az RTL videós hírportálja napi átlag 279 ezer felhasználójával megdöntötte korábbi rekordját, és havi szinten 2,5 millió felhasználót ért el áprilisban. A portál legnézettebb shortform videótartalmait az RTL Híradó (660 ezer videóindítás) és Az álommeló (653 ezer videóindítás) szállította.

Az RTL 13,1%-os lineáris közönségarányt ért el főműsoridőben a 18-49-es célcsoportban, míg az RTL Magyarország 27,2%-os eredménnyel végzett a csatornacsoportok versenyében ugyanebben a célcsoportban. A mi kis falunk április elsejei adása bizonyult a hónap legnézettebb RTL-es tartalmának. A pajkaszegiek mulatságos története 24,9%-os lineáris közönségarányt ért el a 18-49-es korosztályban. A mi kis falunk ezzel az eredménnyel az áprilisi nézettségi toplista 3. helyén végzett a kereskedelmileg kiemelt célcsoportban.

Az RTL második legnézettebb műsorának a Cápák között évadzáró epizódja bizonyult az elmúlt hónapban. Az üzleti showműsor 5. évadának záró epizódja 19,6%-os lineáris SHR-t hozott a 18-49-es célcsoportban. A teljes Cápák között évad átlagosan 21,8%-os lineáris közönségarányt ért el. Az 5. évad kiemelkedő eredménye 3%-kal magasabb, mint az előző évad nézettsége. A műsor különösen a 18-49 éves, magas (ABC) vásárlóerővel rendelkező nézők körében ment kiugróan, ahol átlagban 25,9%-os lineáris közönségarányt ért el.

Az RTL üzleti reality-je, Az álommeló 18,7%-os lineáris SHR-rel indult április 3-án, és átlagosan 14,9%-os lineáris közönségarányt értek el az új epizódok áprilisban a fő célcsoportban. Az RTL hír- és infotainment műsorai is jól teljesítettek az elmúlt hónapban. Az RTL Híradó havi átlag 19,3%-os, míg a Fókusz 16,8%-os lineáris közönségarányt ért el a 18-49 éves nézők körében. A Drága örökösök – A visszatérés legújabb epizódjai átlagosan 14,4%-os lineáris SHR-rel futottak az elmúlt hónapban.

Az Other (egyéb képernyőhasználat) kategória 2023 áprilisában megdöntötte korábbi csúcsait és 24,7%-ra emelkedett. A korábbi évek lendületes emelkedése után mindez azt jelenti, hogy ma már a háztartásokban a nagyképernyő előtt töltött idő negyede, azaz minden negyedik eltöltött perc nem a lineáris televíziózás előtt történik.

Az álommeló minden felületen megtalálta közönségét, hiszen az üzleti reality a lineáris csatorna és az rtl.hu mellett az RTL streaming platformján, az RTL+-on is népszerű tartalomnak bizonyult. A Balogh Levente elnöki asszisztensének pozíciójáért folytatott küzdelem áprilisban mintegy 700 ezer videóindítást ért el, ezzel az RTL+ toplistáján az első helyen végzett áprilisban a Drága örökösök – A visszatérés (432 ezer videóindítás) előtt. Az RTL+ előfizetős csomagjában elérhető Mellékhatás szintén remek eredményt ért el áprilisban. A jelenleg a vadonatúj, 2. évadával jelentkező sorozat a hónapban a toplista 6. helyén végzett.

Forrás: Nielsen Közönségmérés, 18-49, ;live+kumulált tsv+vendég május 2-án lekért adatok alapján, lineáris shr% (a Nielsen „Other” csatornacsoportja nélkül kalkulált közönségarány), főműsoridő (1900-2259), teljes nap (0200-2559) 2023. április, 2023.május 2-án lekért adatok alapján, Gemius Prism,4+ rtl+, web+app, total videoview, total videotime(h), RTL.hu, RU,VV
A nézőszám és SHR% adatok az időeltolásos televíziónézés (TSV) adatait tartalmazzák, a hónap utolsó hét napján még nem végleges eredményekkel, 2023. 05. 02-án lekért adatok alapján.

#Vállalati hírek#rtl#rekord#Az álommeló#Híradó#Cápák között

Címlapról ajánljuk