Vállalati hírek

Az RTL közvetítése volt a legnépszerűbb III. Károly koronázásáról

rtl.hurtl.hu

2023. május 23. 9:28

III. Károly szombati koronázási ceremóniájáról az RTL közvetítése bizonyult a legnépszerűbbnek a hazai közvetítések közül. A Fókusz különkiadása magabiztos győzelmet aratott a 18-49-es, kiemelt kereskedelmi célcsoportban. Az RTL közvetítése 15,5%-os közönségarányt ért el, szemben a TV2 4,5%-os, a Hír TV 2,8%-os és az ATV 1,0%-os eredményéhez képest.

A nézettségi adatok alapján az is elmondható, hogy a nézők egyértelműen csatornát választottak a koronázás követésére, a reklámblokkokat követően is visszakapcsoltak az RTL-re és végig kitartottak a közel 5 órás műsor alatt, amely során több alkalommal is kapcsolták Londonból a helyszínen tartózkodó Garay Annamáriát és Szellő Istvánt, a stúdióban pedig szakértő vendégek közreműködésével beszélgettek a ceremónia részleteiről.

A Vágó István emlékére vasárnap este műsorra tűzött Legyen Ön is milliomos! Heti Hetes különkiadása 18,0% százalékos közönségarányt ért el, több, mint 650 ezer néző búcsúzott így a kvízprofesszortól. Ez egyben azt is jelent, hogy az emlékadás lett a vasárnap este legnézettebb televíziós műsora.

Forrás: Nielsen Közönségmérés, 18-49, ;live+kumulált tsv+vendég május 8-án lekért adatok alapján, lineáris shr% (a Nielsen „Other” csatornacsoportja nélkül kalkulált közönségarány), főműsoridő (1900-2259), teljes nap (0200-2559) 2023. május 8-án lekért adatok alapján.

#Vállalati hírek#rtl#Fókusz#különkiadás#koronázás#közvetítés#iii. károly#vállalati

Címlapról ajánljuk