Vállalati hírek

Világhírű sikerprodukciók érkeznek az RTL-re

rtl.hurtl.hu

2023. április 25. 20:34

Kolosi Péter, az RTL tartalomért felelős vezérigazgató-helyettese a Digital-Media Hungary konferencián tartott előadásában jelentette be, hogy idén ősszel két nemzetközi sikerformátum érkezik az RTL-re: a LEGO Masters és a The Traitors. Előbbiben a világhírű színes kockákból kell minél kreatívabb alkotásokat építeniük a versenyzőknek, utóbbi műsor pedig egy valóságshow, amely egyben taktikai játék is, krimibe illő környezetben.

Ősszel debütál az RTL-en a LEGO Masters című látványos formátum, amely már világszerte magával ragadta a közönséget az Egyesült Államoktól Németországon át Kínáig. A műsorban szereplő csapatok kizárólag LEGO kockák felhasználásával építenek különlegesebbnél különlegesebb alkotásokat, próbára teszik ötleteiket, kreativitásukat és precizitásukat. A játékosok hétről hétre új kihívásokat kapnak, melyben lehetőségük nyílik megmutatni fantáziadús terveiket és technikai képességeiket, amiket szakértő zsűri bírál el. A legjobb csapat a fődíjért járó pénznyeremény mellett a LEGO Master címmel is gazdagabb lesz.  A műsor a Banijay Rights formátuma.

A The Traitors az RTL Nederland „De Verraders” című műsorán alapszik és már számos országban bizonyított, többek között az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Franciaországban, Spanyolországban és Belgiumban.

A játékban részt vevő versenyző hírességek egy kastélyba költöznek, ahol csapatokban dolgozva teljesítenek egy sor kihívást jelentő küldetést. 

De a versenyzők közül három titokban áruló, akik megpróbálják megtéveszteni a nyereményhez vezető utat a „hűséges versenyzők” manipulálásával és kizárásával. 

A hűségesek ugyanakkor csak együtt, az összes áruló száműzésével nyerhetnek, de ha akár csak egy cselszövő is eljut a játék végéig, az övé lesz a teljes nyeremény. A műsor formátumát tekintve egy taktikai-pszichológiai-bűnügyi reality, amely során a látványos kihívások és a taktikai cselszövések biztosítják a folytonos szórakozást és izgalmat.

Az RTL-re érkezik a HIP, azaz a High Intellectual Potential (HPI: Haut Potentiel Intellectuel) című francia sorozat magyar verziója is. 

A hazájában rendkívül sikeres formátum összesen két országban kapott engedélyt a helyi változat megvalósítására, ebből az egyik Magyarország. 

A történet főszereplője Reni, egy háromgyerekes egyedülálló anya, aki 160-as IQ-ja ellenére takarítóként dolgozik. Amikor egy véletlen folytán a rendőrség felismeri a benne rejlő lehetőségeket, állást ajánlanak neki, amit csak úgy fogad el, ha cserébe ők is segítenek neki megfejteni élete legnagyobb rejtélyét.

Nemrég indult a Mellékhatás című, többszörös díjnyertes fikciós sorozat második évada az RTL+-on, amelynek legújabb, harmadik évada is előkészítés alatt áll már. Emellett hamarosan elkezdődik a Golden Age című magyar fejlesztésű fikciós sorozat forgatása is. A munka a Hypewriter forgatókönyvíró pályázat egyik győztes ötlete alapján indult el. A két idősíkon játszódó történetet a Liza, a rókatündér alkotói álmodták képernyőre, a sorozat vezető alkotója Ujj Mészáros Károly.

Szintén az RTL-re érkezik a Best Bid című formátum, ahol profi régiségkereskedők licitálnak majd egy-egy antik műtárgyra. A műsorba azok jelentkezését várják, akiknek olyan régiségei vannak, amelyeket pénzzé szeretnének tenni.

A LEGO, a LEGO logó, valamint a Minifigurák a LEGO Group védjegyei.

©2023 The LEGO Group. Minden jog fenntartva.

Nyitókép: RTL Sajtóklub

#Vállalati hírek#lego#LEGO Masters#the traitors#rtl#műsorok#high intellectual potential#Mellékhatás#golden age#best bid#vállalati

Címlapról ajánljuk