Vállalati hírek

Rohamosan növekszik az rtl.hu látogatóinak száma!

rtl.hurtl.hu

2023. március 24. 12:16

Februárban több olyan havi elemzés is megjelent, ami a hazai online felületeknek a teljesítményeit vette górcső alá. Ezekből egyértelműen kiolvasható: egyre többen tájékozódnak az RTL videós hírportáljáról.

 

Az RTL évekkel ezelőtt felismerte, hogy tévécsatornái mellett új felületekre is szüksége lesz ahhoz, hogy tartalmait a lehető legszélesebb körben célba juttassa. Ezért indította el 2021 decemberében az rtl.hu-t, ami azóta nyújt független tájékoztatást az olvasók számára.

A Kreatív cikkéből kiderült , hogy idén januárban is figyelemreméltóan teljesített a hírportál. Havi látogatószám terén 2022 decemberéhez képest nagyon megugrott az rtl.hu összlátogatottsága, ami azt is eredményezte, hogy a 444.hu és a hvg.hu mellett immár a Telexet is megelőzte a teljes lakosságot nézve. Napi látogatószám terén a fiatalabb célcsoportban pedig szinte fej fej mellett volt a 444.hu-val és a HVG-vel.

Február végén a mmonline.hu közölte a DKT havi elemzését a hazai online felületek látogatottságáról, aminek fókuszába most a brandek kerültek. A januári adatokból kiderült, hogy az RTL-nek 2 682 600 egyedi látogatója és 25 100 613 oldalletöltése volt a hónapban. Ezekkel az eredményekkel pedig sikerült felkerülnie a havi látogatószámok alapján összeállított top 10-es listára.

A portál februárban is remek eredményeket hozott: kétmillió feletti volt a látogatószáma. A napi átlagos oldalletöltésszám a tavalyi adatok csaknem háromszorosa, a napi átlagos látogatószám pedig több, mint a kétszeresére nőtt egy év alatt. Az rtl.hu havi látogatószáma is növekedést mutat az utóbbi két évben, hiszen ezalatt +88%-kal nőtt. 

Rohamosan növekszik az rtl.hu látogatóinak száma!

A 18-39 év közötti látogatók száma 2022 februárjához képest 107%-kal nőtt, amíg a konkurensek többségénél csökkenés olvasható ki az adatokból. Az rtl.hu egyedi látogatóinak száma a teljes (15 éven felüli, internetező) hazai népességen belül is nagyon megugrott az utóbbi évben, itt 124%-os növekedést mutatnak az adatok. 

Rohamosan növekszik az rtl.hu látogatóinak száma!

Februárban az alábbi, konkurens híroldalak rangsorában a havi látogatószám szerint hetedik, a napi átlagos látogatószám alapján pedig kilencedik helyen végzett az rtl.hu. 

Rohamosan növekszik az rtl.hu látogatóinak száma!

Források: kreativ.hu, mmonline.hu, DKT/Gemius 

Címlapról ajánljuk