Vállalati hírek

Film+ versenyben a 3. csatorna címért

rtl.hurtl.hu

2014. július 18. 16:07

A Film+ 2013-ban ünnepelte 10. Születésnapját. Az elmúlt évek során megtalálta stabil nézőközönségét és mára a televíziós piac kikerülhetetlen szereplőjévé vált.

Az Ipsos kutatása alapján:

• A nézők a Film+-t egy családbarát, jó és változatos filmekkel bíró csatornaként jellemezték.
• A Film+ és a Cool az általános szórakoztató csatornák közül az ingyenes csatornákat követően a legismertebbek és legkedveltebbek.
• A Film+-t és a Coolt 5-7. helyen választják ki az első 5 kapcsolásból a nézők.

• A Film+ és a Cool nagyon szoros versenyben van a harmadik legkedveltebb kereskedelmi csatorna címért.
• A Film+ műsorát a nap 24 órájában, magyar nyelven sugározza.
• Kínálatában olyan nagy nézettséget hozó mozifilmek szerepelnek, amelyek minőségi kikapcsolódást nyújtanak mindenkinek, aki a nappalijában szeretné átélni a mozizás élményét. Mozisikerekkel, országos tévépremierekkel és izgalmas akciófilmekkel várja nézőit.

• A legnagyobb hollywoodi stúdiókkal kötött megállapodások garantálják, hogy a filmek legjavát hozza el a csatorna: Sony, Warner, Fox, MGM
• A nagy stúdiók mellett független forgalmazókkal kötött speciális, a csatornára szabott megállapodások is erősítik a kínálatot. Így láthatják például majd a nézők a teljes Alkonyat-szériát.
• A napi Top20-as és heti nézettségi listákon a két vezető kereskedelmi csatorna műsorai mellett rendszeresen megtaláljuk a Film+ műsorait is.

• Többször előfordult már, hogy egy-egy műsora a TV2 párhuzamosan futó műsora fölé kerekedett, de arra is volt már számos példa, hogy a főműsoridős átlaga megelőzte a második nagy országos csatornáét. 2013. szeptember 14-én a Film+ a 18-49 évesek körében a főműsoridős (19-23 óra közötti időszakban) átlagos közönségarányával jobb volt, mint a TV2. (RTL Klub: 36,7%, Film+:7,1%, TV2:6,7%)

Az elmúlt évek legnézettebb filmjei a teljes lakosságot tekintve:
• 2012.01.15. Nico, amelyet az éppen tévénézők 9,2%-a választotta, számszerűen kb. 430 ezer fő.
• 2013.04.01. Die Hard 4.0, amely közel 630 ezer nézőt ültetett le a képernyők elé. Átlagos közönségaránya: 13,46% (SHR)

• 2014-ben az eddigi legnézettebb mozi a csatornán A Feláldozhatók 2 volt, amely a tévénézők 10,6%-át vonzotta, azaz kb. 423 ezer főt.

Július 14-től Fantasy hét indul a Film+ műsorán. Hétfőtől három estén át egy könyvtáros kezében a világ sorsa. Noah Wyle főszereplésével látható A titkok könyvtára című trilógia. Hétfőn 19 órától Titkok könyvtára - A Szent Lándzsa küldetés, Kedden A titkok könyvtára 2. - A visszatérés Salamon kincséhez. Szerdán A titkok könyvtára 3. - A Júdás-kehely átka. Csütörtökön és pénteken pedig Asterix és Obelix veszi át az irányítást. Gérard Depardieu és Christian Clavier kettőse garancia a felhőtlen szórakozásra.

Hétfőn 22:55-től egy országos tévépremier a Film+ műsorán. Billy Zane főszereplésével látható az izgalmas Lopakodók: Újratöltve. (Sniper: Reloaded)

Július 18-án 21:10-től a Háborús klasszikusok sorozatból látható A leghosszabb nap (The Longest Day) című amerikai háborús film. Az 1962-es filmben olyan legendákat láthatunk, mint Henry Fonda, John Wayne vagy Richard Burton. A normandiai partraszállás 1944. június 6-án súlyos veszteségek árán, de sikerrel járt. Az 1962-ben forgatott klasszikus alkotói a lehető legpontosabban, leghitelesebben - szinte dokumentarista módon - szerették volna bemutatni a leghosszabb nap eseményeit.

*Forrás: Ipsos kutatás, 1580 fős minta, 18-69 éves tévénézők, 2014.04.26-2014.05.14
Nielsen Közönségmérés

Címlapról ajánljuk