Választás 2022

Dancsó Péter: Még mindig az dönt el egy választást, hogy Bözsi néni otthon retteg

rtl.hurtl.hu

2022. április 11. 18:10

Úgy látja: a Fidesz érti a magyar néplelket, de az ellenzék egyáltalán nem.

„Az országot ma két nagy kérdés izgatja: a jó pénz és a jó béke” – ezzel a Rákosi Mátyástól származó idézettel indul Magyarország egyik legnagyobb YouTube-csatornájának legújabb videója, majd hirtelen felvillan Mészáros Lőrinc és a híres „jó tévét” válasza arra a kérdésre, hogy mit kezd a frissen megszerzett és azóta megszüntetett Echo TV-vel. Dancsó Péter, a Videómánia alkotója, az Álarcos énekes korábbi zsűritagja, az ország egyik legismertebb youtubere jellemzően nem foglalkozik keményebb közéleti témákkal, így a Választási Kampány Jólkiértékelés című videója meglepetés lehetett követőinek. 

A több mint 191 ezer megtekintésnél járó videóban megjelennek a választás legismertebb mémjei, de szóba kerül a mini Feri kampány, illetve az, hogy a kormányközeli CÖF engedély nélkül használta fel az Austin Powers című film jelenetét, amit a kiadó Warner később le is tiltott. „Mondjuk a mini Navalnij hasonlat helytállóbb lenne. Ha Orbán a mini Putyin, akkor MZP a mini Navalnij” – teszi hozzá Dancsó Péter, aki szerint

a választási kampány legfontosabb pillanata az volt, amikor Orbán Viktor belépett a Romanticba. Ja várjál, nem, Győzike a Fideszbe.

Mint ismert, a Romanticból is ismert Gáspár Győző nem sokkal a választások előtt beadta jelentkezését a Fideszbe, majd a párt eredményváróján is ott volt, ahol egyebek mellett Lévai Anikóval, a miniszterelnök feleségével és Szijjártó Péter külügyminiszterrel fotózkodott. A videóban ugyanezért jelenik meg Kis Grófo énekes is, aki ugyancsak ott volt a kormánypártok eredményvárójának helyet adó Bálnában a diadal éjszakáján, a kampány utolsó napjaiban pedig a miniszterelnökkel szelfizett.

Szóba kerül Ókovács Szilveszter érdekes megszólalása az Operaház nyitógáláján. A furcsa tréfáról készült felvételt Márki-Zay Péter szerint már eltávolították a közmédia tartalmait is megosztó Médiaklikk oldaláról. Itt megnézheti. Ahogyan felidézte az idős hölgy esetét is, aki az anyját szidta, majd állon ütötte Márki-Zay Pétert egy orosházi utcafórumon.

„Végre most volt a választáson egy független, becsületes, hiteles jelölt, aki meg tudta fogni a fiatalokat. Egy korrekt arc állt szembe a korrupt, gőgös bulikkal szemben. (…) És Márki-Zay Péter mennyire nem érdemelte meg azt a rengeteg mocskolódást és hazugságot, amit kapott a kampány során, és kapott utána is. Az állami média Márki-Zay Péter minden szavát kiforgatta, például az egyik poénját így” – mondja Dancsó, aki be is mutat egy klasszikus manipulációt. Márki-Zay Péter egy nyilvános eseményen úgy fogalmazott:

A fiatalok győzzék meg a szüleiket és a nagyszüleiket, csak ezen múlik. Ahogy viccesen szoktuk mondani: győzzétek meg a fideszes anyátokat, és akkor minden rendben lesz. Mindenki győzze meg a fideszes rokonait, szomszédait!

Ebből az állami és a kormányközeli médiában olyan beszámolók születettek, mintha Márki-Zay Péter sértő kontextusban emlegette volna a fideszesek anyját.

Dancsó úgy látja: sajnos még mindig az dönt el egy választást, hogy „Bözsi néni otthon retteg, van, amikor migránsoktól, most éppen a háborútól meg attól, hogy valaki elzárja a gázt, és esetleg nem fog tudni árstop-sorosos csirkefarhát-levest főzni”. Szomorúnak nevezi, hogy annyira állatias volt a kampány, hogy „a lejárató hazugságokkal el lehetett nyomni mind a tévében, mind a közösségi médiában a valódi üzeneteket”. Úgy látja, hogy mindkét oldal tele van sérelmekkel, és amíg a Gyurcsány és Orbán nevekkel lehet tematizálni a választást, addig nem is lesz igazi választás.

És a Fidesz érti a magyar néplelket, és az ellenzék egyáltalán nem

– teszi hozzá, vonatkozó videórészletekkel alátámasztva. 


Nyitókép: Videómánia / YouTube

#Választás 2022#dancsó péter#videómánia#youtube#warner#mini feri

Címlapról ajánljuk