Választás 2022

Mellár Tamás: Az én kampányomba nem állt be a Jobbik

rtl.hurtl.hu

2022. április 7. 13:46

Mellár Tamás egyike azoknak a nagyon kevés ellenzéki képviselőknek, akik Budapesten kívül, egyéni képviselői mandátumot szerezhetnek. Pécs belvárosának parlamenti képviselője szerint Orbánék függővé tették gazdaságilag a vidéki társadalmat és könnyen eljuttatták hozzájuk az olcsó propagandát. Mellár szerint az ellenzéki összefogassál is voltak problémák: ha listát kellene állítani, ő a Jobbiknak adná az utolsó helyet.

Mellár szerint a Fidesz kihasználta a háborús pszichózist, amivel még több szavazót szerzett magának.

Azzal kampányoltak, hogy az ellenzék el akarja vinni a fiatalokat a háborúba Ha az ellenzék győz, akkor nem lesz gáz, nem lesz olaj. 

-mondta a pécsi képviselő az RTL Híradónak.

Mellár szerint mivel a Fideszé a média nagy része, ezért hatékonyabban eljuttatták üzenetüket a szavazókhoz, mint az ellenzék.

A politikus szerint az elmúlt négy évben a Fidesz még jobban beágyazódott a magyar vidéki társadalomba. Ez nyomon követhető a szavazatokon is, hiszen egyedül a fővárosban alakult ki ellenzéki többség.

Az országban összesen 39 olyan település volt, ahol a Fidesz jelöltje a szavazatok több mint 90%-át kapta meg. Ezek többségükben kisebb települések, amik az ország szegényebb régióban helyezkednek el. László Róbert, választási szakértő szerint évtizedes tendencia, hogy a Fidesz a legkisebb településeken a legsikeresebb. Ahogy növekszik a település mérete, annál kevesebben szavaznak rájuk:


Mellár szerint az ellenzéki együttműködésnek az egyik fő problémája az volt, hogy nem segítette egymást egységesen a hat párt, illetve Márki-Zay Péter, miniszterelnök-jelöltként is még csak tanulta ezt a szerepet.

Az én kampányomban nem állt be a Jobbik, eddig az volt a koncepció, hogy aki az előválasztáson nyer, amögé az összes párt becsatlakozik 

– mondta Mellár az RTL Híradónak.

A pécsi politikus szerint a Fidesz győzelméhez a médiabuborékon és a háborús történéseken kívül a vidék gazdasági kiszolgáltatottsága is hozzájárult.

#Választás 2022#politika#választás#mellár tamás#propaganda#ellenzéki összefogás#fidesz#pécs#budapest

Címlapról ajánljuk