Választás 2022

Úgy néz ki, nem a DK-é lesz a második legnagyobb frakció a parlamentben

rtl.hurtl.hu

2022. április 5. 19:27

Sokkal meglepőbb a válasz.

Jó eséllyel a Demokratikus Koalícióé lesz az ellenzék legnagyobb frakciója az új Országgyűlés megalakulása után, a pártnak 16 politikusa szerzett mandátumot egyéniben vagy listán. Ráadásul mint a párt az rtl.hu-val kedden közölte, tartják magukat ahhoz a megállapodáshoz, hogy átadnak egy listás helyet az LMP-nek, hogy a zöldpártnak is meglegyen a frakcióalapításhoz szükséges mandátuma.

Az Azonnali azt írja, ez kevés ahhoz, hogy a DK-é legyen a második legnagyobb frakció a Fidesz után. Nem a Momentum előzött, hiszen nekik 11 mandátum néz ki, és nem is a Mi Hazánk, mert ők hetet szereztek.

Ugyanakkor a jelenlegi, 98,96 százalékos feldolgozottság alapján legalább 17 KDNP-s politikus ül majd be a parlamentbe, egyéniben ugyanis kilencen jutottak be – köztük olyan ismert arcok, mint Süli János és Rétvári Bence –, a Fidesszel közös listáról pedig nyolcan – mások mellett Semjén Zsolt és Hollik István.

Ráadásul a KDNP-frakció még bővülhet is, hiszen korábban is előfordult már, hogy Fidesz-tag ült át a kisebb kormánypárt képviselőcsoportjába – írja a portál.

Nyitókép: MTI / Beliczay László

#Választás 2022#választás#frakció#kdnp#parlament

Címlapról ajánljuk