Választás 2022

Márki-Zay Péter elmondta, miért nem gratulált Orbán Viktornak

Mohos MátéMohos Máté

2022. április 4. 11:04

Egyebek mellett azért, mert nem tudja a telefonszámát. Elismerte ugyanakkor, hogy ekkora arányú győzelmet biztosan nem a csalásnak köszönhet Orbán.

Nem hívta fel Orbán Viktort Márki-Zay Péter, hogy gratuláljon neki a választási győzelemért. Az ATV-nek azt mondta: azért nem, mert nincs meg neki a telefonszáma.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje elismerte ugyanakkor, hogy ekkora arányú győzelmet biztosan nem a csalásnak köszönhet Orbán. Ettől függetlenül nem érzi úgy, hogy gratulálnia kellene neki.

Az őt egyéniben megverő Lázár János kijelentésére, miszerint Márki-Zayból „politikai hulla” lett, azt mondta: ő ezt nem érzi így. Arról is beszélt: még nem döntötte el, beül-e a parlamentbe, vagy marad Hódmezővásárhely polgármestere.

Márki-Zay Péter korábban úgy fogalmazott, elismeri a Fidesz győzelmét, de a választás demokratikus és szabad jellegét vitatja. Mint mondta: tiszta a lelkiismerete, mert mindent megtett, megtettek. Arra kér mindenkit, hogy nyugodjon meg, menjen haza, mert józan döntést kell hozni. Márki-Zay mögött a családja állt a színpadon, az ellenzéki pártszövetség közül senki sem állt ki mögé.

Nyitókép: RTL Híradó

#Választás 2022#márki-zay péter#orbán viktor#vereség#telefonszám#lázár jános

Címlapról ajánljuk