Választás 2022

Márki-Zay Péter: Orbán Viktor pénzért büszke pedofil is lenne

Dévai LászlóDévai László

2022. április 2. 19:46

Az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje kampányt zárt a Madách téren. Azt mondta, a fiatalok velük vannak, és meggyőzték a szüleiket is – így az ellenzéknek csak be kell sétálnia a győzelem kapuján.

Márki-Zay Péter szerint ha a közvélemény-kutatásokra hallgatnának, akkor se ő, sem Karácsony Gergely nem lenne polgármester. A hódmezővásárhelyi választásokat felidézve elmondta: sokáig nem adta be a derekát, és nem indult el.

Négy évvel ezelőtt a Boráros téren egy szállodában ébredt rá, hogy neki is van egy feladata és szerepet kell vállalnia – mondta az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje a Madách téri kampányzáró rendezvény utolsó felszólalójaként szombat este. (A kampányzáró többi beszédéről ebben a cikkünkben tudósítottunk.)

Márki-Zay szerint négy év munka után most a győzelem kapujában állnak. Kiemelte: a pártok végre megértették, hogy együtt kell indulniuk. Az ellenzék programja kapcsán Karácsony Gergelyhez hasonlóan ő is megjegyezte: a kormánynak egyetlen programja van: a Pegasus kémszoftver.

Elszámoltatás, kerítés és cigányság

Az miniszerelnök-jelölt elmondta, hogy a Fidesz azért vet be mindent, mert érzik, hogy bajban vannak, ezért riogatnak nemátalakító műtétekkel és háborúba készülő baloldallal”. Ezzel szemben az ellenzék, ha hatalomra kerül, megtartja a határkerítést, sőt átvilágítja „a Fidesz által beengedett külföldi bűnözőket”. Márki-Zay elmondta, hogy lesz elszámoltatás, a korrupcióellenes küzdelemért Hadházy Ákos fog felelni.

A cigányság helyzetéről azt mondta: Orbán Viktornak egy cigányt sikerült felemelnie, Farkas Flóriánt, de az új kormány megfelelő oktatással és munkalehetőségekkel egész rétegeket fog felemelni, sőt úgy gondolja,

lehet, hogy ebből a közösségből kerül ki egy olyan szakember, aki fel fogja találni a rák ellenszerét.

A miniszterelnök-jelölt elmondta: a legfontosabb, hogy a fiatalok is a változás mellett állnak, szerinte a fiatalok meggyőzték a szüleiket, és holnap együtt fognak átsétálni a győzelem kapuján.

Tisztességes ember nem szavazhat hazaárulóra

Orbán Viktor szégyenné vált Európa számára, és nem élvezi a NATO támogatását sem, a miniszerelnök egy bombákkal megrakott kémdróntól sem tudta megvédeni az országot. Orbán Viktor hazaáruló, egy tisztességes magyar ember pedig nem szavazhat hazaárulóra – folytatta Márki-Zay.

„Orbán Viktor pénzért büszke pedofil is lenne, mint ahogy a lélegeztetőgép-beszerzésen is csak azt nézte, hogyan lophat a legtöbbet” – fogalmazott. Márki-Zay szerint gyilkosokra, tolvajokra, hazugokra keresztény ember nem szavaz. Hozzátette: Orbán 45 ezer ember haláláért is felelős, mert a vakcinából is azt rendelte, amin a legtöbbet tudott lopni.

„Holnap el kell mennünk, és le kell váltanunk az ezeréves történelmünk legkorruptabb kormányát” – mondta Márky-Zay.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje végül megköszönte a nemzetközi hírességeknek is, hogy támogatják az ellenzéket, többek között Hillary Clintonnak és Mark Ruffalónak.

A sötétséget sötétséggel, a gyűlöletet gyűlölettel nem lehet legyőzni, a kijárat pedig nem jobbra, nem balra van, hanem csak felfelé.

– zárta beszédét Márki-Zay Péter.

#Választás 2022#választás#ellenzék#mindenki magyarországa mozgalom#kampányzáró#fidesz#márki-zay péter

Címlapról ajánljuk