Választás 2022

A Hegyvidék TV lemondta a jelöltek furcsa keretek között tervezett vitáját

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. április 2. 13:53

Hajnal Miklós, az ellenzéki összefogás képviselőjelöltje így nem tud kiállni a fideszes Fürjes Balázzsal vitázni a szombat délutánra tett, közönség nélküli tévéfelvételen.

Hajnal Miklós, Hegyvidék és Bel-Buda ellenzéki képviselőjelöltje a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a Hegyvidék TV lemondta a képviselőjelöltek vitáját, így nem tud kiállni Fürjes Balázzsal vitázni. A különös körülmények között szerveződő vita állásáról az rtl.hu is beszámolt csütörtökön.

Hajnal Miklóst, aki a XII. kerületet és a II. kerület egy részét magába foglaló budapesti 3. számú választókerületben az ellenzéki összefogás pártjainak közös jelöltje, eredetileg maga Fürjes Balázs hívta ki vitázni. Miközben Hajnal nyitott volt a javaslatra, az elmúlt majdnem fél évben nem sikerült megegyezniük a vita részleteiről.

A Momentum politikusa arra emlékeztetett, hogy Fürjes meglehetősen furcsa feltételek mellett ment volna csak bele a vitába. A Hegyvidék TV pont a választás előtti utolsó napon, április 2-án rendezte volna a helyi jelöltek vitáját, ehhez már a helyszín is le lett foglalva. A kerületi tévé feltételei szerint 

a vita felvételén nem vehetett volna részt élő közönség, nem közvetíthette volna senki élőben, csak szombat délután, felvételről került volna adásba, az internetre ki sem rakták volna. A vitáról készült felvételek utólagos felhasználását is az önkormányzati tévé engedélyéhez kötötték volna.

A Hegyvidék TV péntek este Facebookon jelentette be, hogy lemondja a vitát. A lemondás indokául azt jelölték meg, hogy nem lett volna biztosított mind a hat jelölt részvétele, illetve nem született megegyezés a vita minden lényeges feltételében.


Ha megvalósult volna, ez lett volna az egyetlen tévés politikusi vita, amin kormánypárti és ellenzéki jelöltek ütköztethették volna nézeteiket. Orbán Viktor sem állt ki vitára Márki-Zay Péterrel, hiába volt erre nyitott az utolsó pillanatig az ellenzéki összefogás kormányfőjelöltje.

Nyitókép: Soós Lajos/MTI

#Választás 2022#Belföld#fürjes balázs#hajnal miklós#fidesz#ellenzéki összefogás#vita#hegyvidék

Címlapról ajánljuk