Választás 2022

Vitára hívta az ellenfelét a fideszes jelölt, de mintha mindent elkövetnének azért, hogy minél kevesebben láthassák

rtl.hurtl.hu

2022. március 28. 21:23

A választás előtti napon, közönség nélkül, a kerületi tévében állna ki Fürjes Balázs Hajnal Miklóssal, és az interneten sem szabadna közvetíteni a vitát.

A momentumos Hajnal Miklós nyerte az előválasztást tavaly a XII. kerületet és a II. kerület egy részét magába foglaló budapesti 3. számú választókerületben, őt hívta vitára – sokak meglepetésére – a fideszes Fürjes Balázs. Miközben Hajnal nyitott volt a javaslatra, az elmúlt majdnem fél évben nem sikerült megegyezniük a vita részleteiről.

Az ellenzéki jelölt a napokban a 24.hu-nak azt mondta: egy vitának van utóélete, ezért a választás előtti utolsó három napban már nem lenne sok értelme megrendezni, ráadásul ha Fürjes Balázs javaslatának megfelelően a Hegyvidék TV-ben tartanák a vitát, ott kevesen láthatnák élőben.

A Hegyvidék TV azonban már le is foglalta a helyszínt a vitára – pont a választás előtti utolsó napra, április 2-re. Hajnal Miklós szerint a kerületi tévé „egészen szürreális feltételeket támasztott”, így a vitán nem vehetne részt közönség, és nem közvetíthetné senki élőben, de azt sem tudják megmondani, hogy mikor kerülne adásba, és mikor tudják feltölteni az internetre. A vitáról készült felvételek utólagos felhasználását is az önkormányzati tévé engedélyéhez kötnék.

Hajnal Miklós a Telexnek azt mondta: kérte, hogy akkor legalább kezdjék el minél hamarabb, akár reggel nyolckor a vitát, de azt mondták neki, hogy az túl korai, elég lesz tízkor. A televíziónak még néhány óra utómunkára szüksége lenne, hogy leadhassák a felvételt, így az leghamarabb szombaton délután kerülhetne adásba, arra pedig nem tudtak garanciát vállalni, hogy pár órán belül felkerülne az internetre is. Ez az ellenzéki jelölt szerint akár azt is jelentheti, hogy csak a választási eredmény után lehet majd online megnézni a vitát.

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

#Választás 2022#választás#hegyvidék#budapest#fürjes balázs#hajnal miklós

Címlapról ajánljuk