Választás 2022

Maszkos, tapsoló gattyánista aktivisták vették körbe a Blaha aluljárójában gitározó kéregetőt

Mohos MátéMohos Máté

2022. április 1. 14:53

A Bella ciao-t játszotta, beindult a népünnepély.

Gattyán György pártja, a Megoldás Mozgalom aktivistái a kampányhajrában A nagy pénzrablás című sorozatból vett Salvador Dalí-maszkokban járják Budapest utcáit. A maszkos aktivisták pénteken nagy számban jelentek meg a Blaha Lujza tér aluljárójában is.

Az rtl.hu videóján látható, ahogy nagyjából harminc-negyven aktivista körbevesz egy gitáros kéregetőt, aki a Bella ciao című dalt játssza. Ez szintén szerepel ugyanebben a sorozatban. A Megoldás Mozgalom aktivistái közül többen ritmusra tapsoltak, és zászlókat lengettek.

A párt láthatóan teljes mellszélességgel ráfeküdt arra, hogy A nagy pénzrablással és a Bella ciao-val kampányoljon, aminek átírt változatához saját klipet is forgattak. Az alábbi videón az látható, hogy a maszkos aktivisták a Keleti pályaudvar előtt táncolnak a dalra:

Ahogy korábban írtunk róla, Gattyánék saját, piramisjátékszerű kriptopénzt is bevetnek a kampányban. Közben a rendőrség nyomoz ellenük, mert hamis ajánlásokat találtak a jelöltjeik ívein. Korábban hosszabb cikkben foglalkoztunk azzal is, hogy az elmúlt években százmilliókat költött a kormány a Gattyán György által feltalált sportra, egy hozzá köthető cég pedig a közbeszerzéseken tarolt.

Nyitókép/videó: Mohos Máté / rtl.hu

#Választás 2022#megoldás mozgalom#gattyán györgy#kampány#blaha lujza tér#aluljáró#bella ciao#a nagy pénzrablás

Címlapról ajánljuk