Választás 2022

Márki-Zay Péter: Ha lehet megosztottságot építeni kormányról, akkor lehet szeretetet és elfogadást is

rtl.hurtl.hu

2022. március 31. 7:16

Szerinte rendszeresen az történik, hogy a Fidesz hazugságokat terjeszt róluk, ők ezt cáfolják, és erre azt mondják, összevissza beszélnek.

A közvélemény-kutatások által sugallt kép ellenére igenis bekövetkezett a csoda:

lényegesen több támogatónk van velem, mint ha bárki más állna az ellenzék élén

– jelentette ki a hvg360-nak adott interjúban Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje. 

Szerinte a vezetésével meg tudtak szólítani olyanokat, akiket a pártok egyébként nem: a konzervatívokat, a fiatalokat, a romákat, sőt állítása szerint Erdélyben is odajönnek hozzá sokan, és igaz, halkan, de a támogatásukról biztosítják őt. 

Stratégiailag most ott vagyunk, ahova el szerettünk volna jutni. 

„Azon nem tudtam változtatni, hogy a nyilvánosság 90 százalékát a Fidesz uralja, hogy nem kapunk plakáthelyeket, nem viszik ki a szórólapjainkat, hogy négyévente 5 percre jutunk be a köztévébe. De ezek rajtam kívül álló dolgok” – mondta. Az ellenzék hátrányáról és a kampányolási nehézségekről itt olvashat bővebben

Kereshetnek hibát a mi kommunikációnkban, de a hiba nem a mi készülékünkben van. A hibát úgy hívják: Orbán Viktor. (…) Az viszont igaz, hogy mi nehezen tematizálunk, mert nincs hozzá erőforrásunk 

– fogalmazott. Szerinte rendszeresen az történik, hogy a Fidesz hazugságokat terjeszt róluk, ők ezt cáfolják, és erre azt mondják, összevissza beszélnek.

Márki-Zay Péter azt mondta, hogy ha a mostani ellenzék alakíthatna kormányt, akkor a minisztériumok nem egy-egy párt irányítása alá kerülnének, hanem vegyes irányítás alatt állnának. Azt is megjegyezte, hogy még senkinek sem osztottak ki miniszteri pozíciókat.

Arra a kérdésre, hogy megszavazná-e ha az unióban felvetődne az orosz szénhidrogének exportjának a tilalma, azt mondta, Magyarország érdekeinek megfelelően döntene.

Az ország gázellátását nem fenyegetheti semmi, de hosszú távon Magyarország határozott érdeke felszámolni az egyoldalú függést Putyintól.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint azzal is lehetne mit kezdeni, hogy ne legyen megosztott az ország. „Ha lehet megosztottságot építeni kormányról, akkor lehet szeretetet és elfogadást is. Én ezt fogom szolgálni” – mondta. 

Nyitókép: Szigetváry Zsolt/MTI

#Választás 2022#márki-zay péter#kampány#interjú#választás

Címlapról ajánljuk