Választás 2022

Feljelentést tett az Erdélyben felgyújtott levélszavazatok miatt a Nemzeti Választási Iroda

rtl.hurtl.hu

2022. március 31. 17:40

Az ellenzék szerint választási csalás történt. A román rendőrség is nyomoz.

A Nemzeti Választási Iroda ismeretlen tettes ellen feljelentést tett azután, hogy csütörtökön a sajtóban megjelent képfelvételek szerint Marosvásárhely mellett, az útszélre több, már kitöltött szavazólapot dobtak ki. 

Mint az rtl.hu is beszámolt róla, több tucat félig elégetett szavazólapot találtak építési törmelékek között Erdélyben, a Maros megyei Jedd mellett. A fényképek alapján a szavazólapokkal az ellenzéki pártszövetség, illetve a Mi Hazánk országos listájára szavaztak. A Maros Megyei Rendőrség csütörtök délelőtt a helyszínen vizsgálódott és összegyűjtötte a bizonyítékokat.

Az ellenzéki pártok szerint választási csalás történt, Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt szerint emiatt meg kell semmisíteni a határon túlról érkező levélszavazatokat.

A Nemzeti Választási Iroda jelezte: a levélben szavazók a szavazási levélcsomagjukat a személyes leadás mellett postai úton is célba juttathatják, ez szintén garantálja, hogy a feladott küldemény sértetlenül megérkezzen. A levélszavazatot és a szavazási iratot tartalmazó borítéknak a választások lezárásáig, tehát vasárnap 19 óráig meg kell érkeznie az NVI-hez.

Nyitókép: rtl.hu

#Választás 2022#választás#levélszavazás#határon túli magyarok#nemzeti választási iroda#feljelentés

Címlapról ajánljuk