Választás 2022

Kocsis Máté a kárpátaljai magyarokkal példálózva beszélt arról, miért van szükség jobboldali kormányra

Mohos MátéMohos Máté

2022. március 14. 20:52

Szerinte az ő sorsuk is azt mutatja, hogy a baloldal veszélyes.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szerint a Kárpátalját elhagyni kényszerülő magyarok sorsa, valamint a menekülők családtagjainak és vagyonának elvesztése tükrében „világossá válhat mindenki számára, hogy miért nem szabad és miért óriási politikai felelőtlenség zagyvaságokat mondani a baloldal politikusainak”, írja az MTI.

Szerinte a koronavírus-járvánnyal, a háborúval és az energiaválsággal sújtott „veszélyek korában”, amiben élünk, valamint a jövő európai gazdaságának nagy kihívásaira való válaszként Magyarországnak egy olyan jobboldali kormányra van szüksége a következő négy évben is, amely erős országot és gazdaságot hoz létre.

Kocsis Máté az orosz-ukrán háborúra kitérve azt mondta, a határhoz közeli térségekben élők nagyon jól tudják, mekkora jelentősége van annak, ha a baloldal politikusai felelőtlenségeket mondanak, meggondolatlanul és összevissza beszélnek a háború kapcsán.

Nemrég az rtl.hu is tudósított a kárpátaljai magyarok helyzetéről a háború alatt. Az általunk megkérdezett helyi elöljáró arról beszélt, hogy a harcoktól egyelőre nem félnek, viszont az álhírterjesztés és az adományok lopkodása nagyon zavarja őket.

Nyitókép: Balogh Zoltán / MTI

#Választás 2022#kocsis máté#kárpátalja#orosz-ukrán háború#választás#kampány#fidesz

Címlapról ajánljuk