UEFA

Európa trónjára is felülhet a Leverkusen csodaedzője, Xabi Alonso

rtl.hurtl.hu

2024. május 10. 11:41

Eldőlt, mely csapatok lesznek ott az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga fináléjában. Előbbiben olasz-német, utóbbiban olasz-görög párharcot rendeznek majd.

Az Atalanta az Olympique de Marseille-jel csapott össze az UEFA Európa Liga elődöntőjében. A felek az első összecsapáson 1-1-es döntetlent játszottak egymással, így a döntés a visszavágóra maradt. A hazai pályán játszó Atalanta viszont ezúttal nem hagyott sok kétséget afelől, mennyire szeretne ott lenni a fináléban: Lookman, Ruggeri és Toure találataival 3-0-ra legyőzte a franciákat. A május 22-i, dublini döntőben az olaszok ellenfele a Bayer Leverkusen lesz, amely az odavágón elért 2-0-ás győzelme után a második meccsen 2-0-ás hátrányból egy öngóllal és egy 97. percben szerzett találattal kiegyenlítve, 4-2-es összesítéssel búcsúztatta az AS Romát.

Európa trónjára is felülhet a Leverkusen csodaedzője, Xabi Alonso
 

A Konferencia Liga egyik elődöntőjét, a Club Brugge – Fiorentina párharc visszavágóját egy nappal előbb rendezték meg. Az első mérkőzés 3-2-es Fiorentina-győzelmét követően a második találkozón 1-1-es döntetlen született, így 4-3-as összesítéssel az olasz együttes jutott a döntőbe. A fináléban az ellenfele a görög Olimpiakosz Pireusz lesz, amely először idegenben nyert 4-2-re, majd a visszavágón, házigazdaként is győzni tudott 2-0-ra az Aston Villa ellen.

Európa trónjára is felülhet a Leverkusen csodaedzője, Xabi Alonso
 

Az UEFA Európa Konferencia Liga fináléját május 29-én rendezik Athénban.

Köszönjük, hogy az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga 2023/24-es szezonjában is velünk tartottak, ősszel ismét találkozunk – immár az UEFA Bajnokok Ligájával kiegészülve!

Nyitókép: Kai Pfaffenbach / Reuters

#UEFA#európa liga#európa konferencia liga#Bayer Leverkusen#xabi alonso

Címlapról ajánljuk