UEFA

Jürgen Klopp elárulta, mit gondol utolsó liverpoolos nemzetközi meccséről

rtl.hurtl.hu

2024. április 19. 13:30

Szoboszlai Dominik együttese, a Liverpool számára a negyeddöntővel véget ért az idei nemzetközi kupaszereplés. Az angol csapat az odavágón, hazai pályán elszenvedett 3-0-ás vereség után ugyan idegenben győzött az Atalanta ellen, ám az 1-0-ás siker kevés volt az UEFA Európa Liga elődöntőjéhez.

Nem tudta ledolgozni az Atalanta ellen múlt héten otthon összeszedett háromgólos hátrányát a Liverpool az UEFA Európa Liga negyeddöntőjének második mérkőzésén, így Szoboszlai Dominik együttese nem jutott be a legjobb négy közé. A visszavágón egyetlen gól esett, Salah talált be büntetőből a 7. percben, így bár az angolok 1-0-ra győztek, összesítésben 3-1-gyel az Atalanta lesz ott az elődöntőben. 


A mérkőzés lefújása után Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője a TNTSportsnak nyilatkozott: „Egyértelmű volt, hogy nagyon megnehezítettük a saját dolgunkat. A ma esti játékunk tetszett, az az akarat és erő, amit a fiúk mutattak. A meccset megnyertük, és ezt mindenképpen el szerettük volna érni. Nehéz volt, és tudtuk is, hogy az lesz. Az Atalanta száz százalékosan megérdemli a továbbjutást. Vegyesek az érzelmeim. Bár kiestünk, de a játékkal elégedett vagyok. Szerettünk volna eljutni Dublinba, de ez most nem jött össze.”

Gian Piero Gasperini, a továbbjutó fél vezetőedzője a Sky Sport Italiának értékelt: „Remek edzőt és egy fantasztikus csapatot ejtettünk ki. Mindent beletettünk ebbe a két meccsbe – legfőképpen a szívünket. Nagyon boldogok vagyunk. Ma a korán bekapott gól ellenére nagyon jól játszottunk, és a csodás közönségünk is sokat segített. (…) Védekezni többféleképpen lehet, vagy visszavonulva vagy letámadva, és mi az utóbbit választottuk.  Fizikálisan erősek voltunk, és tartottuk velük a tempót.”

A legjobb négy között az AS Roma a Bundesligát nemrég első ízben megnyerő Leverkusennel, a Marseille pedig az Atalantával néz farkasszemet a dublini fináléba kerülésért. Az AS Roma az AC Milant legyőzve kettős győzelemmel jutott tovább.

Az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga május 2-án már az elődöntőkkel folytatódik, amikor is ismét élő közvetítésekkel várjuk Önöket az RTL HÁRMON és az RTL+ felületén!

Nyitókép: Guglielmo Mangiapane / Reuters

#UEFA#liverpool#AS Roma#Jürgen Klopp#európa liga#atalanta#leverkusen

Címlapról ajánljuk