UEFA

Ezzel a nehéz ellenféllel kell szembenézniük Szoboszlaiéknak az EL negyeddöntőjében

rtl.hurtl.hu

2024. március 15. 13:51

Csütörtökön befejeződtek a nyolcaddöntők küzdelmei az UEFA Európa Ligában, így elérkezett a negyed- és elődöntők sorsolásának ideje. Szoboszlai Dominik együttese, a Liverpool az olasz Atalantával néz majd szembe a legjobb nyolc között.

Az UEFA svájci Nyonban lévő főhadiszállásán tartották a sorsolást. A negyeddöntőben az alábbi párosítások születtek:

Az Atalanta lesz a Liverpool ellenfele az EL negyeddöntőjében

Így tehát eldőlt, hogy Szoboszlai Dominik klubja, az angol Liverpool a bergamói Atalantával mérkőzik meg az elődöntőbe jutásért, és már azt is tudni lehet, hogy amennyiben továbbjutnak a legjobb négy közé, ott vagy a Benfica vagy a Marseille vár majd rájuk.

Azt is kisorsolták ugyanis, hogy a Benfica/Marseille győztese a Liverpool/Atalanta páros továbbjutójával, míg az AC Milan/AS Roma ágáról a győztes a Leverkusen/West Ham nyertesével találkozik az elődöntőben.

A fináléban pedig az első elődöntő győztese játszik „hazai pályán”, azaz az ő nevét írják előre az eredményjelzőn.

Az Atalanta lesz a Liverpool ellenfele az EL negyeddöntőjében

A negyeddöntőket április 11-én és 18-án, az elődöntőket május 2-án és 9-én, a döntőt pedig május 22-én rendezik Dublinban.

A képek forrása: uefa.com

Nyitókép: illusztráció. Szoboszlai Dominik, a Liverpool játékosa és Jürgen Klopp vezetőedző az angol labdarúgó-bajnokság Liverpool FC-Chelsea mérkőzésén Liverpoolban 2024. január 31-én. Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan

 

#UEFA#Sport#foci#futball#európa liga#liverpool#atalanta#szoboszlai dominik

Címlapról ajánljuk