UEFA

Sallai Rolandék EL-nyolcaddöntője élőben az RTL felületein

rtl.hurtl.hu

2024. március 5. 16:13

Sallai Roland és Szalai Attila csapata, a Freiburg a West Ham United ellen indul harcba csütörtökön az UEFA Európa Ligában a legjobb nyolc közé kerülésért; az AS Roma pedig a Brightont fogadja. Az összecsapásokat 18:30-tól élőben láthatják az RTL HÁRMON és az RTL+ felületén, emellett az este folyamán az RTL+ előfizetői számára további hat találkozót is élőben közvetítünk. 

AS Roma - Brighton: csütörtök 18:30; RTL HÁROM és RTL+

Az immár José Mourinho nélküli AS Roma látja vendégül az angol Brightont az UEFA Európa Liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A Brighton egyenesen a legjobb tizenhat között folytathatta, miután az EL őszi csoportkörében a B jelű csoport élén végzett a Marseille-t, az Ajaxot és az AEK Athént megelőzve. Csütörtöki házigazdájának vele ellentétben a playoffkörben is meg kellett mérettetnie magát - a Roma a holland Feyenoord ellen lépett pályára, és miután mind a két mérkőzés 1-1-es döntetlennel zárult, végül büntetők után, 3-2-es összesítéssel jutottak az olaszok tovább.

A két csapat UEFA által rendezett eseményen még nem találkozott korábban egymással.

A hazaiaknál Abraham továbbra sem játszik térdsérülése miatt; a vendégeknél Hinshelwood, Joao Pedro, March, Milner és Mitoma hagyja ki az összecsapást. A játékvezető a francia François Letexier lesz, munkáját Cyril Mugnier és Mehdi Rahmouni segíti majd.


Freiburg - West Ham United: csütörtök 21:00; RTL HÁROM és RTL+

Az UEFA Európa Liga csoportköre után ismét összekerültek az együttesek. Ősszel mind a két csoportmeccsen a West Ham bizonyult jobbnak - először 2-1-re, majd 2-0-ra győzött. Többek között ennek is köszönhető, hogy az angolok végeztek az EL A jelű csoportjának az élén, így nem kellett a playoffkörben harcba szállniuk a nyolcaddöntőért.

Ellentétben a két magyar játékost is foglalkoztató Freiburggal, amely a tabella második helyén végezve a francia Lens ellen harcolta ki a továbbjutást februárban. Az első találkozón nem született gól, a visszavágón viszont öt is: a 3-2-es német győzelemnek köszönhetően a Freiburg folytathatja a menetelést. Ráadásul ez nagyon nagy részben Sallai Roland érdeme: a válogatott játékos két gólt is szerzett a meccsen. Sallai mellett januártól a Hoffenheimtől kölcsönbe érkezett Szalai Attila is a németeket erősíti, reméljük, a nyolcaddöntőben ő is szerephez jut.

A Freiburgból Kubler, Kyereh, Lienhart, Rosenfelder és Schmidt hiányzik majd csütörtökön; a vendégeknél Cornet hagyja ki combsérülés miatt az összecsapást. A találkozó játékvezetői Spanyolországból érkeznek, Alejandro Hernández fújja a sípot, munkáját José Naranjo és Pau Cebrián Devís segíti.


Az RTL+ előfizetői számára az alábbi nyolcaddöntőket közvetítjük az UEFA Európa Ligából és az UEFA Európa Konferencia Ligából:


Qarabag – Leverkusen: csütörtök 18:45; RTL+

Az azeri Qarabag útja a portugál Bragán keresztül vezetett az UEFA Európa Liga legjobb tizenhat csapata közé, míg a Leverkusen most csatlakozik vissza a nemzetközi kupaküzdelembe. Az együttesek a csoportkörben már találkoztak egymással, akkor mindkétszer a németek nyertek, egyszer 5-1-re, egyszer 1-0-ra. A meccset francia játékvezetők irányítják.

Ajax - Aston Villa: csütörtök 18:45; RTL+

4-3-as összesítéssel jutott túl az Ajax a Bodø/Glimten az UEFA Európa Konferencia Liga legjobb tizenhat csapata közé jutásért zajló rájátszás-párharcban, míg csütörtöki vendége, az Aston Villa a Konferencia Liga E jelű csoportjának első helyezettjeként várja a nyolcaddöntőt. A mérkőzésen albán játékvezetők működnek közre.

Olimpiakosz Pireusz - Maccabi Tel Aviv: csütörtök 18:45; RTL+

A Ferencvárost a playoffkörben kiejtő Olimpiakosz Pireusz fogadja az UEFA Európa Konferencia Liga B csoportjának győztesét a negyeddöntőbe jutásért. Angol bírók vezetik a találkozót.

Olympique de Marseille – Villarreal: csütörtök 21:00; RTL+

Az F csoport győzteseként a Villarreal várhatja kipihentebben az összecsapást, hiszen a Marseille-nek az Európa Liga playoffkörében is játszania kellett a nyolcaddöntőért az ukrán Sahtar Donyeck ellen. A meccset holland bírók irányítják.

Benfica - Glasgow Rangers: csütörtök 21:00; RTL+

A Benfica a rájátszásban a Toulouse-t verte ki 2-1-es összesítéssel, a Rangers pedig az UEFA Európa Liga C jelű csoportjának győztesként tavasszal most lép először pályára az EL-ben. A mérkőzésen német játékvezetők működnek közre.

AC Milan - Slavia Praha: csütörtök 21:00; RTL+

Az Európa Liga negyeddöntőjéért küzdenek meg a felek: a Milan a playoffkörben a Rennes-t győzte le 5-3-as összesítéssel, míg a prágaiak az EL G csoportjának élén végezve kihagyhatták a rájátszáskört. A San Siróban török bírói négyes fújja a sípot.

Csütörtökön immár a negyeddöntő a tét az UEFA Európa Ligában és az UEFA Európa Konferencia Ligában. Tartsanak velünk ezúttal is, és élvezzék élőben a nyolcaddöntő legizgalmasabb párharcait az RTL HÁRMON és az RTL+ felületén!

A kép forrása: uefa.com

#UEFA#Sport#Sallai Roland#Szalai Attila#nyolcaddöntő#élő#RTL+#foci#meccs#mérkőzés

Címlapról ajánljuk