UEFA

Szoboszlai és Sallai: magyar sztárok élőben az RTL HÁROM képernyőjén!

rtl.hurtl.hu

2023. október 3. 16:58

Csütörtökön 18:30-tól magyar estet tartunk az RTL Hármon: először a West Ham United freiburgi vendégjátékát közvetítjük élőben – amelyen a hazai csapatban pályára lép Sallai Roland is –, majd 21 órától a Liverpool Szoboszlai Dominikkal a soraiban a belga Royale Union SG-t fogadja. Az UEFA Európa Liga második játéknapjáról az RTL+ előfizetői pedig összesen nyolc mérkőzést élvezhetnek élőben!

Freiburg – West Ham United: csütörtök 18:30; RTL HÁROM

Sallai Roland szerezte csapata idei első találatát az UEFA Európa Liga csoportkörében. A magyar válogatott játékos két hete, az első fordulóban az Olimpiakosz Pireusz ellen talált be, nagyon korán, a 9. percben megszerezve a Freiburgnak a vezetést. A meccset végül 3-2-re meg is nyerte a német együttes, amely így három ponttal utazhatott haza a görögországi túráról.

Ám az EL A jelű csoportjában a tabellát mégsem ők, hanem csütörtöki ellenfelük vezeti – hiszen a West Ham United, a 2022/23-as UEFA Európa Konferencia Liga győztese, 3-1-re győzte le az első játéknapon a szerb Topolya együttesét, amelynek egyébként ez volt története során az első Európa Liga-főtáblás mérkőzése.

A két együttes között – amely korábban UEFA által szervezett eseményen még sosem küzdött meg egymással – szoros és izgalmas találkozóra van kilátás. Érdekesség, hogy a Freiburg még soha nem lépett pályára egyetlen más angol ellenfél ellen sem UEFA-versenysorozatban.

A 18:45-kor kezdődő meccset a freiburgi Stadion am Wolfswinkelben rendezik, a mérkőzés játékvezetője a svéd Mohammed Al-Hakim lesz, munkáját honfitársai, Fredrik Klyver és Max Robin Wilde segítik. A csoport másik összecsapásán az Olimpiakosz Pireusz a Topolya otthonába látogat.

 

Liverpool – Royale Union SG: csütörtök 21:00; RTL HÁROM és RTL+

A Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Liverpool az első fordulóban 3-1-es győzelmet aratott az osztrák LASK otthonában. Szoboszlai csereként, a mérkőzés 61. percében állt be, mivel Jürgen Klopp vezetőedző a legjobb játékosait pihentette a találkozó első felében. És bár a vezetést a linziek szerezték meg, Nunez, Diaz és Salah góljaival fordított, majd nyert az angol csapat, amely ennek köszönhetően vezeti az UEFA Európa Liga E csoportját.

A Royale Union Saint-Gilloise az első játéknapon 1-1-es döntetlent játszott a Toulouse ellen, így a belgák jelenleg a tabella második helyét foglalják el.

Kérdés, hogy a Liverpoolt a hétvégén sújtó téves bírói ítélet mennyire zavarta meg az együttest, fejben mennyire tudják túltenni magukat rajta csütörtökig, és hogy ezt mennyire tudja majd ellenfelük kihasználni. Aki esetleg lemaradt róla: az angol bajnokság, a Premier League 7. fordulójában a Tottenham elleni mérkőzésen Szoboszlaiék szabályos gólját egy banális bírói tévedés miatt vették el: a VAR-szobában azt hitték, a játékvezető megadta a gólt, és ezt a döntést hagyták jóvá a videózás után… és csak utána derült ki, hogy a pályán a bíró nem ítélte meg, így érvénytelen maradt az egyébként érvényes találat.

A csütörtöki ellenfelek még soha nem találkoztak egymással UEFA égisze alatt rendezett megmérettetésen.

A 21 órakor kezdődő összecsapást a liverpooli Anfielden rendezik, a mérkőzés játékvezetője a dán Morten Krogh lesz, munkáját D. Wollenberg Rasmussen és Steffen Bramsen segíti. A csoport másik párharcában a francia Toulouse a LASK-ot fogadja.

A találkozót az RTL HÁROM mellett az RTL+ előfizetői is élőben nézhetik. Online felületünkön Szoboszlaiék meccsén kívül az este folyamán az UEFA Európa Ligából hét másik mérkőzést is élőben közvetítünk:

Sporting CP - Atalanta: csütörtök 18:45; RTL+

A D csoport első fordulóban veretlen együttesei csapnak össze: a portugál Sporting a Sturm Grazot verte 2-1-re, míg az olasz Atalanta a Rakowot múlta felül 2-0-ra. Spanyol játékvezetők fújják a sípot.

Olympique de Marseille – Brighton: csütörtök 18:45; RTL+

Egyik csapat sem kezdte túl jól az UEFA Európa Liga csoportkörét, hiszen az első játéknapon a Marseille 3-3-as döntetlent játszott az Ajax otthonában, a Brighton pedig 3-2-re kikapott az AEK Athéntól. Így mindkét együttesnek nagy szüksége van a pontokra, izgalmas csata várható! Ukrán bírók vezetik a találkozót.

AEK Athén – Ajax: csütörtök 18:45; RTL+

A B jelű csoport másik összecsapásán a hárompontos, Brighton elleni győzelemmel nyitó AEK Athén fogadja az egypontos Ajaxot. A mérkőzést szlovén játékvezetők irányítják.

Real Betis – Sparta Praha: csütörtök 18:45; RTL+

A Real Betis számára rosszul kezdődött a csoportkör, hiszen a Glasgow Rangers vendégeként 1-0-ás vereséget szenvedett, így jelenleg nulla ponttal a C csoport negyedik, utolsó helyén áll. A Sparta Praha ellenben 3-2-re legyőzte a ciprusi Aris Limassol együttesét, így vezetik a tabellát. A találkozón horvát bírói négyes működik közre.

AS Roma – Servette: csütörtök 21:00; RTL+

Az UEFA Európa Liga G jelű csoportjában mérkőzik meg a Sheriff Tiraspol ellen 2-1-re győző AS Roma és a Slavia Praha ellen 2-0-ra veszítő svájci Servette. A meccsen horvát játékvezetők bíráskodnak.

Villarreal – Rennes: csütörtök 21:00; RTL+

A Villarreal nincs túl jó passzban – legalábbis erre utalhat, hogy utolsó négy mérkőzésén nem tudott nyerni. Ebből három spanyol bajnoki volt, a negyedik viszont a Panathinaikosz elleni első fordulós EL-találkozó, ahol 2-0-ra kapott ki. Ennek megfelelően jelenleg nulla ponttal áll az F csoport harmadik helyén. Ellenfele, a Rennes vezeti a tabellát, hiszen két hete 3-0-ra megverte a Maccabi Haifát. Osztrák bírók irányítják az összecsapást.

Molde – Bayer Leverkusen: csütörtök 21:00; RTL+

A német Bayer Leverkusen látogat a norvég Moldéhoz az UEFA Európa Liga csoportkörének második fordulójában. A házigazdák az első játéknapon 1-0-ra kikaptak a Qarabagtól, míg vendégeik egy sima meccsen 4-0-ra győzték le a svéd Häckent. A találkozón görög játékvezetők fújják a sípot.

Csütörtökön jön az UEFA Európa Liga csoportkörének második játéknapja, amikor magyar estet tartunk az RTL HÁRMON! 18:30-tól élőben közvetítjük Sallai Roland együttesének, a Freiburgnak a West Ham elleni összecsapását, 21 órától pedig szintén élőben érkezik Szoboszlai Dominik és a Liverpool, amely a Royale Union SG ellen lép pályára. Emellett az RTL+ előfizetői az este folyamán összesen nyolc mérkőzést élvezhetnek élőben. Tartsanak velünk!

A képek forrása: facebook.com/EuropaLeague/; uefa.com

#UEFA#Sport#szoboszlai dominik#Sallai Roland#meccs#élő#RTL Három

Címlapról ajánljuk