UEFA

Jönnek a nyolcaddöntők: Sporting – Arsenal élőben az RTL HÁRMON

rtl.hurtl.hu

2023. március 9. 14:33

Az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga máris a nyolcaddöntőkhöz érkezett: 16-16 csapat küzd meg csütörtökön a negyeddöntőbe kerülésért. Az RTL HÁRMON természetesen ismét két mérkőzést közvetítünk élőben 18:30-tól, elsőként az Arsenal látogat a Sporting otthonába, majd 21 órától a Manchester United fogadja a Real Betist. Emellett az RTL+ streaming platformunk előfizetői az este folyamán további nyolc összecsapást is élőben követhetnek!

Sporting CP - Arsenal: március 9. csütörtök, 18:30; RTL HÁROM

A lisszaboni Sporting fogadja az Arsenalt az UEFA Európa Liga nyolcaddöntőjének odavágóján.

Az angoloknak nem kellett a playoffkörben pályára lépniük, mivel még ősszel, a csoportkör folyamán bebiztosították a helyüket a nyolcaddöntőben, miután a hat mérkőzésen szerzett 15 pontjuknak köszönhetően megnyerték az A csoportot a PSV Eindhoven, a Bodø/Glimt és a Zürich előtt. Így ők – ellentétben csütörtöki ellenfelükkel – most kapcsolódnak be a tavaszi szezonba.

A Sportingnak viszont a rájátszáskörön keresztül vezetett az út a nyolcaddöntőbe. A portugálok az UEFA Bajnokok Ligájából érkeztek, ahol a D csoport harmadikjaként, a Tottenham és a Frankfurt mögött végezve jutottak tovább az EL playoffkörébe, ahol a Midtjylland ellen kellett kivívniuk a továbbjutást. Az első meccs 1-1-es döntetlennel ért véget, ám mivel a visszavágót idegenben 4-0-ra nyerte a Sporting, így végül 5-1-es összesítéssel ő lehet ott a legjobb 16 csapat között.

A két együttes eddig korábban kétszer találkozott egymással UEFA által rendezett eseményen, 2018 őszén, szintén az Európa Ligában. Akkor a csoportkörben csaptak össze, egyszer az Arsenal nyert 1-0-ra, majd 0-0-ás döntetlen született.

A hazaiaknál Braganca hagyja ki az összecsapást térdsérülés miatt; a vendégeknél Elneny és Jesus nem léphet pályára, Nketiah játéka pedig még kérdéses.

A meccset a lisszaboni Estádio José Alvalade-ben rendezik, Tobias Stieler német játékvezető irányításával, akinek segítői honfitársai, Christian Gittelmann és Mark Borsch lesznek.

Jönnek a nyolcaddöntők! Sporting – Arsenal élőben az RTL HÁRMON!

Az RTL+ felületén 18:45-től az alábbi mérkőzéseket közvetítjük élőben:

AS Roma – Real Sociedad: március 9. csütörtök, 18:45; RTL+

Az AS Roma útja az UEFA Európa Liga nyolcaddöntőjébe a Red Bull Salzburgon keresztül vezetett: a playoffkörben 2-1-es összesítéssel az olaszok bizonyultak jobbnak. A Real Sociedad ellenben megnyerte az EL E csoportját, így ők most csatlakoznak vissza a kupaküzdelmekbe. A meccset svájci játékvezetők irányítják.

Union Berlin – Royale Union SG: március 9. csütörtök, 18:45; RTL+

A két csapat újra egymásra talált: már az őszi csoportkörben is megmérkőztek kétszer, akkor egyszer az egyikük, másszor a másikuk győzött 1-0-ra – míg végül az UEFA Európa Liga D csoportját a Royale Union SG nyerte, mindösszesen egyetlen ponttal megelőzve az Union Berlint, Schäfer András együttesét, akinek így a rájátszáskörben még az Ajaxot is le kellett küzdenie ahhoz, hogy bejusson a legjobb 16 közé – ez végül 3-1-es összesítéssel sikerült is neki. Izraeli bírói négyes fújja majd a sípot.

AEK Larnaca – West Ham United: március 9. csütörtök, 18:45; RTL+

Az UEFA Európa Konferencia Liga nyolcaddöntőjében csap össze a két együttes. A ciprusi házigazda, Gyurcsó Ádám csapata a playoffban a Dnyipro-1-et győzte le 1-0-ás összesítéssel, míg a West Ham megnyerte a Konferencia Liga B csoportját. A mérkőzésen norvég játékvezetők működnek közre.

Anderlecht - Villarreal: március 9. csütörtök, 18:45; RTL+

Az Anderlecht a Ludogorets elleni rájátszáskörbeli sikerének köszönhetően (összesítésben 3-2-re bizonyult jobbnak bolgár ellenfelénél) lehet ott az UEFA Európa Konferencia Liga legjobb 16 együttese között, míg a Villarreal a C csoport első helyezettjeként automatikusan bejutott a nyolcaddöntőbe. Lengyel bírók vezetik a találkozót.

Csütörtökön 18:30-tól ismét tartsanak velünk, hiszen az UEFA Európa Ligában és az UEFA Európa Konferencia Ligában immár a negyeddöntőbe jutás a tét! A nyolcaddöntőből az RTL HÁRMON előbb a Sporting – Arsenal, majd 21 órától a Manchester United – Real Betis összecsapást is élőben közvetítjük, emellett az RTL+ előfizetői további nyolc mérkőzést szintén élőben követhetnek! Közvetlenül a találkozók lefújása után pedig az RTL HÁRMON megnézhetik a játéknap összefoglalóját a leglátványosabb és legfontosabb pillanatokkal.

A képek forrása: uefa.com

#UEFA#Sport#nyolcaddöntő#foci#futball#meccs#mérkőzés

Címlapról ajánljuk