UEFA

Di María-mesterhármas, a Juventus jutott tovább

rtl.hurtl.hu

2023. február 24. 12:55

A Juventus lesz ott az UEFA Európa Liga nyolcaddöntőjében, miután a playoffkör visszavágóján az olaszok idegenben 3-0-ra megverték a már korán emberhátrányba kerülő Nantes-ot. Rajtuk kívül a Sevilla, a Bayer Leverkusen, a Sporting és a Lazio is továbbjutott – avagy ez történt az általunk közvetített, 18:45-kor kezdődött mérkőzéseken az UEFA Európa Ligában és az UEFA Európa Konferencia Ligában.

Nantes - Juventus: 0-3 (összesítésben: 1-4)

Az olasz szurkolók örülhettek a meccs lefújása után: a Juventus folytathatja az UEFA Európa Liga legjobb 16 csapata között, miután az első meccs 1-1-es döntetlenje után a rájátszáskör visszavágóján 3-0-ra legyőzte a hazai pályán játszó Nantes-ot.

A mérkőzés első találata villámgyorsan, már az 5. percben megérkezett: Ángel Di María maradt viszonylag egyedül a tizenhatos sarkánál, kapott egy remek labdát Fagiolitól, és gyönyörű, védhetetlen gólt csavart a kapu bal felső sarkába. A 18. percben Pallois szerencsétlen mozdulata hozta nehéz helyzetbe a házigazdákat: a tizenhatoson belül kezezett, és egyből piros kapott lapot – a Nantes így emberhátrányban játszotta végig a találkozót, ráadásul büntetőhöz is jutott a Juventus. A tizenegyeshez szintén Di María állt oda, és nem hibázott: hatalmas erővel bombázott a kapuba. A 20. percben így már 2-0-ra vezetett a torinói együttes. Az első félidőben a vendégek végig fölényben játszottak, de több találatot már nem szereztek.

A harmadik gólra egészen a 78. percig kellett várni. Az olaszok teljesen beszorították a francia védőket, és a sokadik kísérletüket végül siker koronázta: Di María közvetlen közelről a kapuba fejelt – bár a labda épphogy csak áthaladt a gólvonalon, a videóbíró megerősítette, hogy valóban bent volt –, megszerezve saját maga és csapata harmadik találatát.

A Juventus így 3-0-ra győzött a Nantes ellen, és a 4-1-es összesítésnek köszönhetően ő lesz ott az UEFA Európa Liga nyolcaddöntőjében.

Az RTL+ felületén 18:45-től az alábbi mérkőzéseket közvetítettük élőben:

PSV Eindhoven – Sevilla: 2-0 (összesítésben: 2-3)

3-2-es összesítéssel a Sevilla lesz ott az UEFA Európa Liga legjobb 16 csapata között. Az első meccset 3-0-ra nyerték a spanyolok, és bár a visszavágón de Jong 77. és Silva 90+5. perces góljaival 2-0-ra a hazaiak győztek, ez kevés volt a továbbjutásukhoz.

Monaco – Bayer Leverkusen: 2-4 (összesítésben: 5-6)

Büntetők döntötték el a csapatok sorsát az UEFA Európa Liga nyolcaddöntőjéért folyó harcban. Az odavágó 3-2-es Monaco-sikere után a visszavágó komoly izgalmakat tartogatott: a rendes játékidőben ezúttal a Leverkusen lőtt hármat Wirtz, Palacios és Adli révén, míg a Monaco találatait Ben Yedder és Embolo szerezte. A tizenegyeseket végül a németek rúgták jobban, így ők lehetnek ott a folytatásban.

Midtjylland – Sporting CP: 0-4 (összesítésben: 1-5)

Nem hagyott sok esélyt a Sporting dán házigazdájának: az 1-1-re végződött első mérkőzés után ezúttal idegenben 4-0-ra nyertek a protugálok. A gólokat Coates, Pedro Goncalves (2) és Gartenmann (öngól) szerezte. A Midtjylland helyzetét az sem könnyítette meg, hogy Paulinho két perc alatt két sárga lapot szedett össze, így csapata a 38. perctől emberhátrányban játszotta végig a találkozót. Végül 5-1-ös összesítéssel a Sporting lesz ott az UEFA Európa Liga legjobb 16 együttese között.

CFR Cluj - Lazio: 0-0 (összesítésben: 0-1)

Nem hozott gólt a kolozsvári összecsapás, így az első találkozón elért 1-0-ás győzelmének köszönhetően az olasz Lazio jutott tovább az UEFA Európa Konferencia Liga nyolcaddöntőjébe.

Az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga március 9-én folytatódik a nyolcaddöntőkkel, amikor is ismét élőben hozunk el Önöknek az RTL HÁROM képernyőjén két mérkőzést, valamint az RTL+ előfizetői további összecsapásokat is élőben követhetnek majd. Tartsanak velünk akkor is!

A képek forrása: uefa.com

#UEFA#Sport

Címlapról ajánljuk