UEFA

Az AS Roma lesz ott az UEFA Európa Liga nyolcaddöntőjében

rtl.hurtl.hu

2023. február 24. 12:57

Két gyors góllal 2-0-ra győzött hazai pályán az AS Roma, így az olaszok lesznek ott az UEFA Európa Liga nyolcaddöntőjében. Rajtuk kívül az Union Berlin, a Sahtar Donyeck, a Fiorentina és a Basel is kivívta a továbbjutást – nézzük meg, mi történt az általunk közvetített, 21 órakor kezdődött mérkőzéseken az UEFA Európa Ligában és az UEFA Európa Konferencia Ligában!

AS Roma - Red Bull Salzburg: 2-0 (összesítésben: 2-1)

Mivel az első meccsen 1-0-ás salzburgi győzelem született, a visszavágón viszont 2-0-ra nyertek a hazai pályán játszó olaszok, így ők lesznek ott az UEFA Európa Liga legjobb 16 csapata között.

Hét perc alatt döntötte el az AS Roma a továbbjutás sorsát – ennyi idő kellett ugyanis José Mourinho együttesének, hogy megfordítsa a párharc kimenetelét. Az első gól a 33. percben született: Spinazzola iramodott meg a baloldalon, majdnem az alapvonalig vitte a labdát, majd középre passzolt, ahol az érkező Belottinak közvetlen közelről már csak az üres kapuba kellett fejelnie. A második találatra nem kellett sokat várni: a 40. percben egy nagyon hasonló támadást követően – ismét Spinazzola indult meg balról, majd adta be középre a labdát – ezúttal Dybala érkezett jól, és a tizenhatoson belülről kapásból a hálóba bombázott.

Mivel több gól már nem esett a találkozón, így végül az AS Roma folytathatja az UEFA Európa Liga nyolcaddöntőjében, a Red Bull Salzburg pedig búcsúzik az idei szezonban a nemzetközi kupaküzdelmektől.

Az RTL+ felületén 21 órától az alábbi mérkőzéseket közvetítettük élőben:

Union Berlin - Ajax: 3-1 (összesítésben: 3-1)

Mivel az első összecsapáson nem született gól, így minden a visszavágón dőlt el, ahol is az Union Berlin hazai pályán 3-1-re győzött az Ajax ellen Knoche (büntető), Juranovic és Doekhi találataival, így Schäfer András együttese lesz ott az UEFA Európa Liga nyolcaddöntőjében.

Rennes - Sahtar Donyeck: 2-2 (összesítésben: 3-4)

Tizenegyespárbaj után dőlt el, hogy a Sahtar Donyeck folytathatja az UEFA Európa Liga legjobb 16 csapata között. Az odavágón az ukrán együttes nyert 2-1-re, a visszavágón pedig Toko Ekambi 52. perces találatával a rendes játékidő végén 1-0 volt az eredmény a Rennes-nek. Mivel az idegenben lőtt több gól szabályt eltörölték, így hosszabbításra, majd büntetőkre került sor, ami után a Sahtar örülhetett a továbbjutásnak.

Fiorentina - Braga: 3-2 (összesítésben: 7-2)

Az idegenbeli kiütéses győzelme után hazai pályán is nyert a Fiorentina. A gólokat Mandragora, Saponara és Cabral; illetve Castro és Djalo szerezte. Végül a két meccs alapján 7-2-es összesítéssel az olasz csapat jutott tovább az UEFA Európa Konferencia Liga nyolcaddöntőjébe, míg a Braga búcsúzik a további küzdelmektől.

Basel - Trabzonspor: 2-0 (összesítésben: 2-1)

A Basel búcsúztatta a Trabzonsport az UEFA Európa Konferencia Ligában, miután az első mérkőzés 1-0-ás török sikere után a visszavágón 2-0-ás svájci győzelem született Amdouni 13. és Zeqiri 76. perces találataival.

Az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga március 9-én folytatódik a nyolcaddöntőkkel, amikor is ismét élőben hozunk el Önöknek az RTL HÁROM képernyőjén két mérkőzést, valamint az RTL+ előfizetői további összecsapásokat is élőben követhetnek majd. Tartsanak velünk akkor is!

A képek forrása: uefa.com

#UEFA#Sport

Címlapról ajánljuk