UEFA

Osztrák előny, az AS Roma hátrányból várja a visszavágót

rtl.hurtl.hu

2023. február 17. 16:11

Egy, a hajrában szerzett góllal győzött hazai pályán a Red Bull Salzburg az AS Roma ellen az UEFA Európa Liga rájátszáskörének első mérkőzésén. Nézzük, mi történt a tavaszi szezon első játéknapján az általunk közvetített, 18:45-kor kezdődött összecsapásokon!

Red Bull Salzburg - AS Roma: 1-0

Egygólos hazai siker született a Red Bull Salzburg és az AS Roma találkozóján. A két együttes az UEFA Európa Liga legjobb 16 csapata közé kerülésért küzdött meg egymással. A mérkőzés hajrája tartogatott igazi izgalmakat, a Roma előtt a 73. percben adódott hatalmas lehetőség, amikor egy szögletet követően Cristante fejelhetett kapura, ám a labda a kapufa külső élét találta el. A 81. percben ismét a vendégek szerezhették volna meg a vezetést, szintén egy szöglet után. Smalling fejelte vissza középre a labdát, egyenesen Belotti elé, ám ő már nem tudta jól helyezni, így Kohn kapus egy reflexmozdulattal bele tudott kapni a lövésbe, így ez a lehetőség is kimaradt.

A meccs egyetlen találata a 88. percben született. Pavlovic emelte baloldalról középre a labdát, amire Capaldo érkezett középen jó ütemben, és nagyjából tizenegy méterről a védők között a kapuba fejelt.

A hazai együttes a találkozó végéig megőrizte a vezetést, így egygólos előnnyel utazhat a csütörtöki visszavágóra Rómába, a Stadio Olimpicóba.

Az RTL+ felületén 18:45-től az alábbi mérkőzéseket közvetítettük élőben:

Ajax – Union Berlin: 0-0

Gólnélküli döntetlent játszott egymással az Ajax és Schäfer András csapata, az Union Berlin, így a döntés arról, melyik együttes jut be az UEFA Európa Liga nyolcaddöntőjébe, a csütörtöki visszavágóra marad.

Sahtar Donyeck - Rennes: 2-1

Három gólt hozott a Varsóban lejátszott UEFA Európa Liga-találkozó, amelyet végül a Sahtar Donyeck nyert meg 2-1-re, így az ukránok várhatják kedvezőbb helyzetből a visszavágót. Kryskiv már a 11. percben megszerezte a hazaiaknak a vezetést, a 45. percben pedig Bondarenko büntetőből megduplázta az előnyt. A Rennes szépítő találatát Toko Ekambi lőtte az 59. percben.

Braga - Fiorentina: 0-4

Magabiztos győzelmet aratott a Fiorentina a Braga otthonában az UEFA Európa Konferencia Liga rájátszáskörének odavágóján. Az első gól az első félidő hosszabbításában született Jovic révén, majd ugyanő duplázott a 60. percben. A vendégek harmadik és negyedik gólját pedig Cabral szerezte a 79. és a 90. percben. A Braganak így nem lesz könnyű dolga jövő héten, ha be akar jutni a legjobb 16 csapat közé.

Trabzonspor - Basel: 1-0

Minimális, egygólos előnyből várhatja a Basel elleni visszavágót a Trabzonspor az UEFA Európa Konferencia Liga playoffjában. A török együttes találatát Stryger Larsen szerezte a 65. percben.

Csütörtökön 18:30-tól a playoffkör visszavágóit is élőben hozzuk el Önöknek! Az este folyamán az RTL Hármon a Nantes – Juventus, valamint az AS Roma – Red Bull Salzburg találkozókat láthatják, emellett az RTL+ előfizetői további nyolc mérkőzést is élőben követhetnek. Tartsanak velünk, hiszen ekkor derül majd ki, mely csapatok lesznek ott az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga nyolcaddöntőjében!

A képek forrása: uefa.com

#UEFA#Sport

Címlapról ajánljuk