UEFA

Nem bírt egymással a Juventus és a Nantes

rtl.hurtl.hu

2023. február 17. 16:14

1-1-es döntetlent játszott Torinóban az UEFA Európa Liga rájátszáskörének odavágóján a Juventus és a Nantes. Összefoglaltuk, mi történt a tavaszi szezon első játéknapján az általunk közvetített, 21 órakor kezdődött összecsapásokon!

Juventus – Nantes: 1-1

Mivel 1-1-es döntetlen született, így még teljesen nyílt a Juventus és a Nantes párharca. A tét az UEFA Európa Liga nyolcaddöntője.

A hazai csapat már a mérkőzés elején, a 13. percben megszerezte a vezetést. Di Maria ívelt előre a térfél közepéről, Chiesa a védők mögül előbukkanva Vlahovic elé tálalt, aki közvetlen közelről nem hibázott. 1-0 a Juventusnak.

Az egyenlítésre egészen a 60. percig kellett várni, amikor a Nantes egy szép kontrából megindult, és a hatalmas versenyfutást követően Blas a tizenhatoson belülről nagy erővel a kapuba bombázott.

Alig egy perccel később ismét megszerezhették volna az olaszok a vezetést, ám Chiesa lövése a kapufán csattant.

Rekordközeli, tizenegy perces hosszabbítás volt a meccs végén, amit többek között annak is köszönhettünk, hogy a 96. percben egy büntetőgyanús szituáció után hosszas VAR-videózás következett. A játékvezető végül azonban úgy látta, hogy a Nantes játékosa nem ért kézzel a labdához, így nem ítélt tizenegyest.

És bár összességében több lehetősége volt a hazaiaknak, ám gólra egyiket sem tudták váltani, így végül döntetlen maradt a mérkőzés eredménye, ami azt jelenti, hogy a továbbjutás sorsa a második, Nantes-ban rendezett összecsapáson dől majd el.

Az RTL+ felületén 21 órától az alábbi mérkőzéseket közvetítettük élőben:

Sevilla - PSV Eindhoven: 3-0

Magabiztos, háromgólos győzelmet aratott a Sevilla az UEFA Európa Liga playoffkörének első mérkőzésén, így a spanyolok viszonylag nyugodtan utazhatnak Hollandiába a visszavágóra. A hazaiak góljait En Nesyri, Ocampos és Gudelj szerezte a 45+2., az 50. és az 55. percben.

Bayer Leverkusen - Monaco: 2-3

Gólgazdag találkozót hozott az összecsapás, amelyen végül vendéggyőzelem született. A két együttes célja az UEFA Európa Liga nyolcaddöntője. A 9. percben a Monaco Hradecky öngóljával szerezte meg a vezetést, és bár a Leverkusen Diaby 48. és Wirtz 59. percben lőtt találataival még fordított, a vendégek két, hajrában szerzett góllal (Diatta (74.) és Disasi (90+2). végül behúzták a meccset.

Sporting CP - Midtjylland: 1-1

Nem bírt egymással a két csapat az UEFA Európa Liga rájátszáskörének odavágóján. Az 1-1-re végződő találkozó mindkét gólja a második játékrészben esett, a vendégek Ashour 77. perces találatának köszönhetően egészen a 94. percig vezettek, amikor is érkezett Coates a hazaiaktól, és döntetlenre mentette a mérkőzést.

Lazio – CFR Cluj: 1-0

Hazai győzelem született az UEFA Európa Konferencia Liga playoffkörében. Bár a Lazio nagyon korán, már a 15. percben emberhátrányba került Patric kiállítása miatt, mégis ők szerezték a meccs egyetlen gólját:

Immobile az első félidő hosszabbításának 4. percében talált be.

Csütörtökön 18:30-tól a playoffkör visszavágóit is élőben hozzuk el Önöknek! Az este folyamán az RTL Hármon a Nantes – Juventus, valamint az AS Roma – Red Bull Salzburg találkozókat láthatják, emellett az RTL+ előfizetői további nyolc mérkőzést is élőben követhetnek. Tartsanak velünk, hiszen ekkor derül majd ki, mely csapatok lesznek ott az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga nyolcaddöntőjében!

A képek forrása: uefa.com

#UEFA#Sport#európa liga

Címlapról ajánljuk