UEFA

Juventus - Nantes UEFA Európa Liga-meccs élőben az RTL Hármon!

rtl.hurtl.hu

2023. február 15. 10:34

Február 16-án visszatér az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga! Tartsanak a kieséses szakaszban is velünk, hiszen ismét a legizgalmasabb találkozókat hozzuk el élőben Önöknek: csütörtökön 21 órától a legjobb 16 közé kerülésért a Juventus és a Nantes csap össze az RTL Hármon. Emellett az RTL+ streaming platformunk előfizetői az este folyamán további nyolc összecsapást is élőben követhetnek!

Az őszi, hatfordulós csoportkör végén eldőlt, mely csapatok jutnak be egyenesen a nyolcaddöntőbe, és mely együtteseknek kell még a rájátszáskörben is pályára lépniük. A playoff kétfordulós, egy oda- és egy visszavágóból áll, az első mérkőzéseket február 16-án, a második összecsapásokat egy héttel később, 23-án rendezik.

Juventus - Nantes UEFA Európa Liga-meccs élőben az RTL Hármon!

Az UEFA hétfőn bejelentette, hogy az eheti kupamérkőzések előtt egyperces gyászszünettel emlékeznek a Törökországot és Szíriát sújtó földrengések áldozataira, miközben a kivetítőkön a „Veletek vagyunk” felirat jelenik majd meg arab és török nyelven. Emellett azt is engedélyezik a játékosoknak és a játékvezetőknek, hogy fekete karszalagban lépjenek pályára.


Juventus – Nantes: február 16. csütörtök, 21:00; RTL HÁROM

A Juventusnak kilenc év óta ez lesz az első UEFA Európa Liga összecsapása. A torinóiak a Francia Kupa-győztes Nantes-ot fogadják hazai pályán – azt a Nantes-ot, amely idén debütált az EL csoportkörében.

A két együttes utoljára nagyon régen, 1996 áprilisában találkozott egymással, méghozzá az UEFA Bajnokok Ligája elődöntőjében. Akkor egyszer 2-0-ra a Juventus, majd a visszavágón 3-2-re a Nantes győzött – végül 4-3-as összesítéssel az olaszok jutottak be a döntőbe.

A Juventusnak nem sikerült túl jól az őszi szezonja, a hat csoportkörbeli meccsén mindösszesen három pontot szerzett – ami negatív klubrekordot jelent. Egyedül a harmadik fordulóban tudta a Maccabi Haifát legyőzni 3-1-re. Az izraeli csapat szintén három ponttal zárta a csoportkört, ám jobb gólkülönbségének köszönhetően a Juventus folytathatja a kieséses szakaszban.

Csütörtöki ellenfele, a Nantes 21 év elteltével jutott ki újra a nemzetközi kupaporondra. A csoportkörben a hat mérkőzéséből hármat megnyert, ezzel a Freiburg mögött az UEFA Európa Liga G csoportjának a második helyén végzett, és így jogosulttá vált a playoffkörben való részvételre.

A téli átigazolási időszakban az alábbi változások történtek a csapatoknál:

Juventus:

- érkezett: Gian Marco Crespi (kölcsönbe), Dean Huijsen

- távozott: Marley Aké, Weston McKennie

Nantes:

- érkezett: Fabien Centonze, Andy Delort (kölcsönbe), Michel Junior Diaz, Florent Mollet

- távozott: Mohamed Achi, Joe-Loïc Affamah, Dennis Appiah, Abdoul-Kader Bamba, Fábio

A hazaiaknál elég sok a sérült: Ihattaren, Milik, Miretti, Peeters és Pogba nem lép pályára, Bonucci és Kaio Jorge szereplése pedig még kérdéses; a vendégeknél Ganago, Merlin és Simon hagyja ki az összecsapást.

A meccset Torinóban rendezik, João Pinheiro portugál játékvezető irányításával, akinek segítői honfitársai, Bruno Jesus és Luciano Maia lesznek.

Juventus - Nantes UEFA Európa Liga-meccs élőben az RTL Hármon!

Az RTL+ felületén 21 órától az alábbi mérkőzéseket közvetítjük élőben:

Sevilla - PSV Eindhoven: február 16. csütörtök, 21:00; RTL+

Az UEFA Európa Liga rájátszáskörében az UEFA Bajnokok Ligája G csoportjában harmadik Sevilla és az EL A csoportjában második PSV Eindhoven között dől majd el a továbbjutás. A két együttes még sohasem csapott össze egymással UEFA által rendezett versenysorozatban. A meccset román játékvezetők irányítják.

Bayer Leverkusen - Monaco: február 16. csütörtök, 21:00; RTL+

Szintén az UEFA Európa Ligában mérkőzik meg a Bayer Leverkusen és a Monaco. A német együttes az UEFA Bajnokok Ligájában a Porto és a Brugge mögött lett a B csoport harmadikja, míg a Monacót a Ferencváros előzte meg az EL H csoportjában. Izraeli bírói négyes fújja majd a sípot.

Sporting CP - Midtjylland: február 16. csütörtök, 21:00; RTL+

Az UEFA Európa Liga nyolcaddöntőjébe kerülésért küzd meg a portugál és a dán együttes. A Sporting az UEFA Bajnokok Ligája D csoportjából esett vissza az EL-be, miután a Tottenham és a Frankfurt mögött a harmadik helyen zárta a csoportkört. Csütörtöki ellenfele egy nagyon érdekes csoportból érkezik: a hatodik fordulót követően mind a négy csapatnak 8 pontja volt, így az egymás elleni eredmények döntöttek a helyezésekről. A mérkőzésen francia játékvezetők működnek közre.

Lazio – CFR Cluj: február 16. csütörtök, 21:00; RTL+

Az UEFA Európa Konferencia Liga playoffkörében csap össze a Lazio és a CFR Cluj. A két együttes eddig kétszer találkozott egymással, méghozzá a 2019-es UEFA Európa Liga csoportkörében, akkor egyszer a románok, egyszer az olaszok nyertek. Most a Lazio az EL F csoportjából érkezik, ahol a Feyenoord és a Midtjylland mögött végzett a harmadik helyen, míg a kolozsváriak a Konferencia Liga G csoportjában lettek a másodikak. Angol bírók vezetik a találkozót.

Csütörtökön 18:30-tól ismét élő futballközvetítésekkel várja Önöket az RTL Három! Először a Red Bull Salzburg – AS Roma UEFA Európa Liga playoff-mérkőzést láthatják, majd 21 órától a Juventus – Nantes összecsapást is elhozzuk a szurkolóknak. Emellett az RTL+ előfizetői is élőben követhetnek másik nyolc találkozót, az RTL Hármon pedig a meccsek lefújása után azonnal megnézhetik a játéknap összefoglalóját a legszebb és legizgalmasabb pillanatokkal. Tartsanak velünk ezúttal is!

A képek forrása: uefa.com

#UEFA#Sport#juventus#nantes#élő#meccs#mérkőzés

Címlapról ajánljuk