UEFA

Visszatér a nemzetközi klubfutball és vele az élő közvetítések!

rtl.hurtl.hu

2023. február 14. 15:33

Február 16-án végre visszatér az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga! Kiélezett küzdelmet és izgalmas, fordulatos összecsapásokat tartogat a tavaszi, kieséses szakasz, amelynek a végén eldől, ki jut be a budapesti és a prágai döntőbe. Tartsanak ezúttal is velünk, hiszen ismét a legjobb találkozókat hozzuk el Önöknek: kezdésként csütörtökön 18:30-tól a Red Bull Salzburg és az AS Roma párharcát láthatják élőben az RTL Hármon. Az se csüggedjen azonban, aki másik csapatnak szurkol, hiszen az RTL+ streaming platformunk előfizetői az este folyamán további nyolc összecsapást is élőben követhetnek!

Az őszi, hatfordulós csoportkör végén eldőlt, mely csapatok jutnak be egyenesen a legjobb 16 közé, és mely együtteseknek kell még a rájátszáskörben is pályára lépniük. A playoff kétfordulós, egy oda- és egy visszavágóból áll, az első mérkőzéseket február 16-án, a második összecsapásokat egy héttel később, 23-án rendezik.

Visszatér a nemzetközi klubfutball és vele az élő közvetítések!

Az UEFA hétfőn bejelentette, hogy az eheti kupamérkőzések előtt egyperces gyászszünettel emlékeznek a Törökországot és Szíriát sújtó földrengések áldozataira, miközben a kivetítőkön a „Veletek vagyunk” felirat jelenik majd meg arab és török nyelven. Emellett azt is engedélyezik a játékosoknak és a játékvezetőknek, hogy fekete karszalagban lépjenek pályára.

Red Bull Salzburg - AS Roma: február 16. csütörtök, 18:30; RTL Három

Az RTL Hármon csütörtökön 18:30-tól osztrák-olasz összecsapást láthatnak élőben az UEFA Európa Ligából. A két csapat most először néz szembe egymással UEFA által rendezett eseményen. A hazaiak kilencedik, míg a vendégek hatodik alkalommal jutottak el az EL kieséses szakaszáig.

A regnáló osztrák bajnok ősszel az UEFA Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelt, de az előző szezonnal ellentétben idén nem jutott tovább a legmagasabban jegyzett nemzetközi kupasorozatban, mivel a Chelsea és az AC Milan mögött csupán az E csoport harmadik helyén végzett.

Csütörtöki ellenfelük az az AS Roma lesz, amely tavaly megnyerte az UEFA Európa Konferencia Ligát, és amely annak köszönhetően léphet pályára a playoff-körben, hogy a csoportkör utolsó fordulójában 3-1-re megverte a bolgár Ludogoretset, így a C csoport második helyén végzett a Real Betis mögött.

A téli átigazolási időszakban az alábbi változások történtek a csapatoknál:

Salzburg:

  • érkezett: Amankwah Forson (kölcsönből vissza), Oscar Gloukh, Jérôme Onguéné (kölcsönbe)
  • távozott: Antoine Bernède (kölcsönbe), Youba Diarra, Nico Mantl (kölcsönbe), Kamil Piątkowski (kölcsönbe), Roko Šimić (kölcsönbe), Maximilian Wöber

AS Roma:

  • érkezett: Diego Llorente (kölcsönbe), Georginio Wijnaldum
  • távozott: Eldor Shomurodov (kölcsönbe), Filippo Tripi, Matías Viña (kölcsönbe)

A Salzburg megabiztosan, hat ponttal vezeti az osztrák Bundesligát, legutóbb szombaton 4-0-ra győzte le az Austria Lustenau együttesét; míg a rómaiak jelenleg harmadikok a Serie A-ban a Napoli és az Inter mögött.

A hazaiaknál Okoh és Tijani hagyja ki a csütörtöki mérkőzést sérülés miatt, Guindo és Kameri játéka pedig még kérdéses; a vendégeknél Darboe és Spinazzola nem léphet pályára.

A meccset Salzburgban rendezik, Glenn Nyberg svéd játékvezető irányításával, akinek segítői honfitársai, Mahbod Beigi és Andreas Söderqvist lesznek.

Visszatér a nemzetközi klubfutball és vele az élő közvetítések!

Az RTL+ felületén 18:45-től az alábbi mérkőzéseket közvetítjük élőben:

Ajax – Union Berlin: február 16. csütörtök, 18:45; RTL+

Az Ajax és Schäfer András csapata, az Union Berlin sem mérkőzött még meg eddig soha egymással UEFA-versenysorozatban. A holland bajnok harmadikként végzett az UEFA Bajnokok Ligája A csoportjában (a Napoli és a Liverpool előzte meg), ennek köszönhetően az UEFA Európa Liga rájátszáskörében folytathatja. Ellenfele, az Union Berlin az EL csoportkörének D csoportjában lett a Royale Union SG mögött a második. A mérkőzésen török játékvezetők működnek közre.

Sahtar Donyeck - Rennes: február 16. csütörtök, 18:45; RTL+

Szintén az UEFA Európa Ligában csap össze az ukrán Sahtar Donyeck és a francia Rennes, a mérkőzést Varsóban rendezik. A hazai együttes az UEFA Bajnokok Ligájában lett az F csoport harmadikja a Real Madrid és az RB Leipzig mögött; míg a Rennes-t az EL B csoportjában a Fenerbahçe előzte meg. A meccset bosnyák játékvezetők irányítják.

Braga - Fiorentina: február 16. csütörtök, 18:45; RTL+

Az UEFA Európa Konferencia Liga legjobb 16 csapata közé kerülésért küzd meg egymással a Braga és a Fiorentina. A portugálok az EL D csoportjából érkeztek, ahol a Royale Union SG és az Union Berlin mögött végeztek harmadikként – öt év óta először nem jutva tovább a csoportból; az olaszok pedig a Konferencia Liga A csoportjában a török Başakşehir mögött lettek a másodikok. Szlovén bírók vezetik a találkozót.

Trabzonspor - Basel: február 16. csütörtök, 18:45; RTL+

Török-svájci összecsapásra kerül sor az UEFA Európa Konferencia Liga playoffkörének első mérkőzésén. A Trabzonspor az UEFA Európa Liga H csoportjában elért kilenc pontjával a Ferencváros és a Monaco mögött végzett, míg a Baselnek a Konferencia Liga H csoportjában jutott a második hely (őt a Slovan Bratislava előzte meg). Január végi hír, hogy a bázeli klub és Szalai Ádám közös megegyezéssel szerződést bontott egymással, így a magyar játékost már nem láthatjuk pályára lépni a találkozón. Litván bírói négyes fújja majd a sípot.

Csütörtökön 18:30-tól ismét élő futballközvetítésekkel várja Önöket az RTL Három! Először a Red Bull Salzburg – AS Roma UEFA Európa Liga playoff-mérkőzést láthatják, majd 21 órától a Juventus – Nantes összecsapást is elhozzuk a szurkolóknak. Emellett az RTL+ előfizetői is élőben követhetnek másik nyolc találkozót, az RTL Hármon pedig a meccsek lefújása után azonnal megnézhetik a játéknap összefoglalóját a legszebb és legizgalmasabb pillanatokkal. Tartsanak velünk ezúttal is!

A képek forrása: uefa.com

#UEFA#Sport#élő#futball

Címlapról ajánljuk